Xiaomi Air 12 – компактен и лек, на страхотна цена

Xiaomi Air 12 предоставя IPS екран с диагонал 12,5 инча и резолюция Full HD

Xiaomi Air 12 предоставя IPS екран с диагонал 12,5 инча и резолюция Full HD

Дългоочакваният Air ноутбук на Xiaomi вече е достъпен за поръчки по целия свят. Моделът грабва вниманието с олекотения дизайн, а наименованието показва амбицията на китайския производител да конкурира епълския MacBook Air, разчитайки на много по-достъпна цена.

Xiaomi Air 12 е изпълнен в метален корпус, лек и тънък – има размери 29,20×20,20×1,29 см и тежи само 1,07 кг. Екранът с диагонал 12,5 инча използва IPS панел с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела. Моделът идва с предварително инсталирана операционна система Windows 10 Home.

Ноутбукът на Xiаomi конкурира по дизайн епълския MacBook Air, но е доста по-евтин

Ноутбукът на Xiаomi конкурира по дизайн епълския MacBook Air, но е доста по-евтин

Стилният ноутбук на Xiaomi разчита на двуядрен процесор от шесто поколение Intel Skylake Core M3-6Y30 с тактова честота до 2,2GHz и графичен блок Intel HD Graphics 515, допълнен от 4GB оперативна памет. Икономичният процесор поддържа технология Intel Turbo Boost за увеличение на производителността при необходимост.

Xiaomi Air 12 е оборудван с бърз полупроводников диск (SSD) с капацитет 128GB – обем, който вече е достатъчен за най-необходимите приложения и съдържание, съхранявано локално, предвид все по-широкото използване на облачни услуги.

Xiaomi Air 12 е тънък само 1,29 см, но разполага с всичко необходимо за пълноценна работа

Xiaomi Air 12 е тънък само 1,29 см, но разполага с всичко необходимо за пълноценна работа

Лаптопът идва с модерен порт USB Type-C, който поддържа до 10 пъти по-висока скорост в сравнение с USB 2.0 и освен това е реверсивен, т.е. няма значение как свързвате кабела към него. Наличен е също HDMI изход с поддръжка на 4K за показване на съдържание от лаптопа на телевизор или голям монитор.

Xiaomi Air 12 разполага и с камера за снимки и видеочат с резолюция 1.0MP. Безжичният интерфейс Bluetooth 4.1 осигурява обмен на данни със съвместими устройства. Предвиден е, разбира се, и задължителният Wi-Fi модул за безжичен достъп до интернет. Лаптопът е оборудван с батерия 5000 мАч, която поддържа бързо зареждане.

xiaomi_air_12_3

Клавиатурата с подсветка на Xiaomi Air 12 е от островен тип, стилна и удобна за работа

Ноутбукът Xiaomi Air 12 е достъпен за предварителни поръчки в периода от 11 август до 11 септември на цена от $617,99 с английска версия на Windows 10 Home в глобалния онлайн магазин GearBest.com. Доставките на модела ще започнат от 13 септември, като цената до България е $25,42 с ускорена доставка в рамките на 3 до 7 работни дни.

Коментар