Microsoft разхлаби примката около Windows 7

Потребителите на РС-та с процесор Skylake ще продължат на получават обновления за Windows 7 и 8.1 до края на жизнения им цикъл

Потребителите на РС-та с процесор Skylake ще продължат да получават обновления за Windows 7 и 8.1 до края на жизнения им цикъл

Microsoft удължи поддръжката на Windows 7 и 8.1 на РС-та с процесори от шесто поколение Intel Skylake до края на жизнения цикъл на двете операционни системи.

Потребителите на подобни конфигурации ще получават всички обновления на сигурността от Microsoft до януари 2020 г. за Windows 7 и до януари 2023 г. за Windows 8.1.

В същото време компанията остава вярна на предишно свое решение да доставя обновления на притежателите на РС с процесори от седмо поколение Intel Kaby Lake и AMD Bristol Ridge само, ако те използват Windows 10.

Същото условие важи и за всички бъдещи процесори, т.е. потребителите на РС с тях няма да получават обновления за Windows 7 и 8.1, а ако това не ги устройва, ще трябва да преминат към Windows 10.

На сайта на Microsoft е публикуван списък с РС-тата на база Skylake, притежателите на които ще продължат да получават обновления за Windows 7 и 8.1 до края на жизнения цикъл на двете операционни системи. Windows 7 все още е най-популярната десктоп платформа.

Коментари по темата: „Microsoft разхлаби примката около Windows 7”

добавете коментар...

  1. Кръстьо

    Че защо не я направят безплатна за закупилите лиценз ?
    Така е честно, не може да купуваш лиценз за всяка тяхна операционна система ….

  2. лесно е

    Как няма да отхлабят, като разпространението на 10-ката не върви по план…?

Коментар