Microsoft дава бонуси за ползване на Edge

Ползването на браузъра Edge ще носи бонуси на американските потребители при покупка на приложения и продукти от Microsoft

Ползването на браузъра Edge ще носи бонуси на американските потребители при покупка на приложения и продукти от Microsoft

Браузърът Edge влезе в програмата за лоялност на Microsoft, известна досега като Bing Rewards, а вече – Microsoft Rewards. Участниците в нея натрупват точки, които могат да се използват за покупка на продукти и сертификати за подаръци в магазините на Microsoft.

Ползването на браузъра Edge носи бонуси при покупка на приложения в Windows Store и продукти от магазина Microsoft Store. В програмата за лоялност могат да участват хора на всякаква възраст в САЩ, докато по-рано имаше праг от 13 години.

По данни на Net Applications, през юли тази година Edge има само 5% дял при браузърите, докато Chrome държи над 50%. Тези цифри обясняват решението на Microsoft да включи новия си браузър в програмата за лояност, надявайки се по този начин да увеличи неговата популярност.

Участниците в програмата ще получават точки за всеки един час, прекаран в Edge, като пределът за начисляване на бонуси е 30 часа месечно. Microsoft не уточнява колко точки ще дава на час.

Натрупаните точки могат да се ползват при покупка на практически всякакво цифрово съдържание от Windows Store, вкл. приложения, филми и музика. Ако потребителят достигне второ ниво, ще получи отстъпка до 10% за продуктите на Microsoft.

Коментари по темата: „Microsoft дава бонуси за ползване на Edge”

добавете коментар...

  1. :о)

    Мухахах субсидиран браузър 😀

    Дали усещат колко са жалки? 🙂

  2. Пак програмист

    Хм, това честно ли е спрямо конкурентите?

  3. Жеко

    Edge е по зле от IE11 от към покритие на HTML стандарта. Друга няма нужда да се коментира.

Коментар