Без Chrome приложения за Windows, Mac и Linux

Нови Chrome приложения вече ще излизат само за операционна система Chrome OS, докато останалите потребители ще ползват уел версиите

Нови Chrome приложения вече ще излизат само за операционна система Chrome OS, докато останалите потребители ще ползват уеб версиите

Google съобщи, че прекратява поддръжката на приложения за браузъра Chrome в операционни системи Windows, Mac и Linux. Подобни приложения ще останат актуални само за операционна система Chrome OS.

По данни на Google, едва 1% от потребителите на Windows, Mac и Linux използват Chrome приложения, тъй като повечето от тях вече са достъпни в уеб версии, независими от браузъра Chrome.

Нови Chrome приложения ще излизат само за операционна система Chrome OS, а вече наличните ще останат достъпни в Chrome Web Store за останалите платформи до втората половина на 2017 г.

След този срок, приложенията ще бъдат свалени от онлайн каталога, но потребителите ще могат все още да свалят теми и разширения до окончателното им спиране през 2018 г.

За да облекчи прехода, Google предлага на разработчиците помощ в създаването на уеб версии на Chrome приложенията, уточнява блогът на компанията.

Коментари по темата: „Без Chrome приложения за Windows, Mac и Linux”

добавете коментар...

  1. Име

    Става въпрос за приложения, а не за разширения. не се бъркайте

  2. ь

    тва ако не е заради адблокера на…. явно ще минавам към друг браузър

  3. Гошо

    Леле от MS Edge още не са ги сложили. Изчакайте малко, че ще им се смеят хората.

Коментар