Наесен излизат първите устройства с Android 7.0 Nougat

Много от големите партньори на Google вече работят по привеждане на своите смартфони към новата система

Много от големите партньори на Google вече работят по привеждане на своите смартфони към новата операционна система

Google пусна дългоочакваната мобилна платформа Android 7.0 Nougat, която идва с множество подобрения спрямо версия 6.0 (Marshmallow) по отношение на използваемост и енергийна ефективност. Още тази есен се очакват първи устройства с нея.

Производителите на смартфони и разработчиците на системи от рода на Cyanogen OS вече могат да изучават и ползват новата платформа за своите нужди. Всички функции, познати от предварителните тестови версии на Nougat, са налични и във финалната версия, доработени и стабилни.

Много от големите партньори на Google вече работят по привеждане на своите смартфони към новата система, без да се ангажират с конкретни срокове.

Твърди се, че Android 7.0 Nougat ускорява със 75% инсталирането на приложения, в сравнение с версия 6. Освен това новата ОС включва функция за автоматично обновяване във фонов режим, както и многоекранен режим, който позволява разделяне на екрана на две части и пускане едновременно на няколко различни задачи.

Несъмнено една от най-вълнуващите възможности в новата ОС ще бъде режимът за виртуална реалност, който ще разкрие нов свят за потребителите. Разработчиците са добавили също десетки нови емотикони, или т.нар. емоджи.

Първите смартфони на база Android 7.0 Nougat се очакват на пазара още тази есен. В частност, това ще бъде моделът LG V20, потомък на V10 с два дисплея, както и устройства от ново поколение Google Nexus.

Коментари по темата: „Наесен излизат първите устройства с Android 7.0 Nougat”

добавете коментар...

Коментар