Adata пуска ново поколение SSD

Ultimate SU800 е SSD диск от среден клас, който оползотворява оптимално 3D NAND технологията

Ultimate SU800 е SSD диск от среден клас, който оползотворява оптимално 3D NAND технологията

Adata въвежда на пазара ново поколение SSD диск. Моделът Ultimate SU800 се базира на иновативна 3D NAND флаш технология и използва интерфейс SATA 6Gb/s.

Новото устройство е резултат от стратегията на компанията, целяща преход към 3D NAND за всички продукти в портфолиото от полупроводникови дискове (SSD). Това включва както разнообразните стандартни предложения за крайни потребители, така и модели, специално разработени за индустриална употреба и предназначени за използване в сурови условия.

Ultimate SU800 е SSD диск от среден клас, който оползотворява оптимално 3D NAND технологията и предлага значителен ъпгрейд за потребители, използващи 2D NAND, докато за HDD потребителите представлява огромна стъпка напред.

Използването на NAND клетки с плаващ гейт и висококачествен SMI контролер позволява на Ultimate SU800 да предложи повече възможности за сторидж. Потребителите ще могат да избират между капацитет от 128GB до 1TB, като освен това ще получат устройство, което предлага по-висока плътност, подобрена производителност и повишена надеждност, в сравнение с 2D или планарните NAND флаш SSD дискове.

Компанията обещава да разшири Ultimate серията и с премиум модела SU900, очакван през септември.

Ultimate SU800 е подходящ както за ултрабуци и лаптопи, така и за настолни компютри. Дискът има дебелина от 7 мм и се предлага с допълнителен 2,5-милиметров спейсър.

Скоростта на четене достига 560MB/s, а на запис – 520MB/s, което е приблизително 10% увеличение в сравнение с 2D NAND флаш моделите, които използват трислойни TLC чипове. Новият SSD поддържа както SLC кеш памет, така и DRAM кеш-буфер, за да позволява вариации в скоростта според тежестта на задачите и наличните системни ресусри.

Благодарение на по-високата си плътност, 3D NAND флаш технологията предлага по-голяма надеждност в сравнение с планарния NAND флаш –  издържа на повече цикли на четене и запис. Ultimate SU800 се отличава с внушителния MTBF (средно време до повреда) рейтинг от 2 000 000 часа. Това представлява 25% увеличение, когато го сравним с 2D NAND SSD диск, чиято средна производитеност достига 1,5 млн. часа.

Adata внедрява във фърмуера на Ultimate SU800 код за корекция на грешки LDPC и дори RAID енджин. Дискът ще се продава на българския пазар с 3-годишна гаранция, уточниха от компанията.

Коментар