HP изненада анализаторите с по-добри резултати

Компютърният бизнес на HP бележи 4% ръст през последното тримесечие и възлиза на 7,5 млрд. долара

Компютърният бизнес на HP бележи 4% ръст през последното тримесечие и възлиза на 7,5 млрд. долара

Американският ИТ гигант HP Inc. обяви приходи и печалба, които превишават прогнозите на анализаторите. Добрите резултати се дължат на възстановеното търсене на ноутбуци, което стабилизира РС бизнеса на HP.

За периода май-юли чистата печалба на HP възлиза на 783 млн. долара, или с 8% по-малко спрямо предходната година. Приходите пък са намалели с 4% до 11,89 млрд. долара, докато анализаторите очакваха постъпления в размер на 11,46 млрд. долара.

Компютърният бизнес на HP, в частност, бележи 4% ръст през тримесечието и възлиза на 7,5 млрд. долара. Това е обръщане на тенденцията, след като в последните пет тримесечия компанията отчиташе спад в РС бизнеса си. В сегмента на ноутбуците ръстът е дори 12%.

Приходите на HP от продажби на принтери са намалели с 14,3% през отчетното тримесечие спрямо същия период на миналата година и с 4,6% спрямо предходното тримесечие. Те възлизат на 4,4 млрд. долара. Ситуацията на пазара за принтери остава сложна и нестабилна, коментира по този повод изпълнителният директор на компанията Дион Уайслър.

HP Inc. съкрати около 1000 работни места в периода май-юли, като общият брой освободени служители тази година достигна 2300, припомнят анализаторите. Към края на октомври 2015 г. в компанията работеха 287 хиляди души, а през февруари т.г. ръководството на HP обяви, че ще съкрати 3000 работни места в рамките на текущата финансова година.

Коментари по темата: „HP изненада анализаторите с по-добри резултати”

добавете коментар...

  1. ibm

    ноутбуци стабилизира РС бизнеса

Коментар