Видео на Microsoft размазва епълския MacBook

MacBook е критикуван, не без основание, във видеоклип на Microsoft, който изтъква предимствата на Surface Pro

MacBook е осмиван във видеоклип на Microsoft, който изтъква предимствата на Surface Pro

Apple все по-често е обект на атаки в маркетинговите кампании на конкурентите. Да се изтъкват проблемите на конкурента е изпитан подход от доста време, а по обясними причини компанията от Купертино е под прицел в момента – тя е твърде мощна и печеливша, което насърчава опитите на нейните съперници да разклащат позициите й на пазара.

На прицел този път е MacBook, а атаката идва от Microsoft, която сравнява епълския лаптоп със своя хибрид Surface Pro 4. Във видеоклип, разпространяван в YouTube, от Редмънд изтъкват предимства на Surface Pro 4 като възможността за присъединяване на клавиатурата и стилус за писане, докато MacBook не може да се похвали с писалка.

Нещо повече, Surface Pro има отличен сензорен екран, за разлика от MacBook, който освен това е бавен, тежък и ъгловат, подчертават от Microsoft. Изтъкват се още наличието на гласов асистент Hello, както и впечатляващата портативност и лекота на Surface Pro. Във видеоклипа се чува дори ироничното послание, че MacBook е безполезен като шапка за котка.

Всъщност, не само Microsoft, но и независимите пазарни наблюдатели критикуват Apple, заради мудността, с която обновява мобилните си компютри. На практика, те изглеждат остарели и неактуални на фона на конкурентните предложения. Но Apple може да коригира това впечатление скоро, с очакваните нови модели на MacBook.

Коментари по темата: „Видео на Microsoft размазва епълския MacBook”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хората масово отдавна са избрали да НЕ купуват продуктите на MS.
    … Верно :))))

  2. Anonymous

    Хората масово отдавна са избрали да НЕ купуват продуктите на MS.

    Тая реклама е правена 90% post-processing в студио. Електронната писалка и интерфейсът лагват яко, ако ги видите на живо.

    Някой виждал ли е тоя MS боклук как се ползва като лаптоп, ако няма на разположение равна повърхност на удобна височина? Т.е. маса?

    Аз редовно си държа лаптопа в скута, или подпрян на едното коляно, във всевъзможни пози, включително легнал. Е, това мога да го направя поради простия факт, че основата на каптопа държи екрана. Това никога няма да стане прехвалената повърхност на MS.

    Относно MacBook Air – ми, не е нищо особено/съществено, но върши чудесна работа на много хора – водят служебна кореспонденция, пишат важни документи, електронни таблици – все неща, които не изискват кой знае какъв компютър. Тази реклама по-скоро би ги обидила, отколкото да ги привлече като клиенти.

  3. :)

    Да се отървеш от прозорци …..безценно! Пък нека да си разбиват колкото и каквото искат (на приказки).

  4. Anonymous

    Сигласен съм със Seavar. 100% е сигурно, че ще ти вземат парите 😀

  5. Saevar

    съгласен съм с видеото но пък Мак са в пъти по сигурни от колкото на М$ боклуците…

Коментар