Детската академия на Телерик обяви прием за новия сезон

Досега през Детската академия на Телерик са преминали близо 3 хиляди ученици

Досега през Детската академия на Телерик са преминали близо 3 хиляди ученици

Progress, под чийто бранд Телерик вече оперира в България, обяви старта на приема за шестия сезон на безплатната си образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик”.

Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите на инициативата в 11 града в страната. През учебната 2016-2017 г. Детската академия на Телерик ще има школи в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово.

Кандидатстването за участие в тях включва явяване на входен тест с 40 логически въпроса и с продължителност 90 минути. Не е необходима предварителна подготовка или знания по програмиране, уточниха от компанията.

Кандидатстването за школата в София ще бъде отворено до 27 септември 2016 г., а обучението ще започне на 1 октомври. Занятията ще се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик” в ж. к. „Младост” веднъж седмично през почивните дни.

Приетите ученици ще се обучават в направление „Разработка на компютърни игри” или „Алгоритмично програмиране”. Децата, които искат да кандидатстват, следва да се регистрират на уебсайта на инициативата.

Освен редовното обучение за ученици от 4-ти до 6-ти клас в София през новата учебна година продължават и безплатните работилници по програмиране за деца от първи до трети клас – Dojo@TelerikAcademy. Те се организират съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване.

Занятията в школите в останалите градове ще стартират в началото на октомври. Те ще се провеждат в избрани училища партньори на „Детската академия на Телерик”. Желаещите да се обучават в тях могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град за повече информация за изискванията за прием.

„Вече пет години в „Детската академия на Телерик” вдъхновяваме децата да откриват света на софтуерните технологии и да създават компютърни игри и програми. Нашата цел е да им помогнем да развият ценни дигитални умения, логическо и креативно мислене – качества, които ще им бъдат полезни без значение в каква област продължат да се развиват”, каза Бойко Яръмов, съосновател на Телерик и ръководител на „Академията на Телерик”.

Досега през детската академия са преминали близо 3 хиляди ученици. Тя е част от образователната инициатива на Progress за безплатно обучение на софтуерни инженери – „Академия на Телерик”. През учебната 2015-2016 г. в нея се обучаваха 630 деца от цялата страна.

Коментари по темата: „Детската академия на Телерик обяви прием за новия сезон”

добавете коментар...

  1. JOY

    Кога ще има школа и в Бургас ?

  2. Иван

    Какво значи дигитални умения ? Изрази без смисъл! Децата трябва да се забавляват! Ще работят като порастнат .

Коментар