SSD пазарът дръпва, Samsung има над 40%

В периода април-юни са продадени над 34 млн. броя SSD устройства

В периода април-юни са продадени над 34 млн. броя SSD устройства

Продажбите на клиентски полупроводникови дискове (SSD) са достигнали 30 млн. броя през второто тримесечие на годината, което е със 7% по-добър резултат от прогнозирания, съобщава анализаторската компания TrendFocus.

Добре се развива и пазарът на корпоративни SSD – доставките са нараснали с 10% спрямо предходното тримесечие и възлизат на 4,068 млн. броя, а сумарният капацитет е 4,17 екзабайта, в сравнение с 8,24 екзабайта при клиентките SSD.

Samsung доминира на световния SSD пазар с дял от 40,8% от броя на доставените устройства и 46,6% от сумарния им капацитет. На второ място е Western Digital с показатели съответно 13,6% и 16,7%.

Третата позиция си поделят производителите Kingston и Lite-On, които контролират по 9% от бройките и по 5% от капацитета на продадените SSD устройства в периода април-юни. Intel и Toshiba са доставили съответно 6,8% и 6% от всички SSD дискове през тримесечието, а дяловете им в капацитета на устройствата е 8,2% и 6,4%.

По-забележимо присъствие на пазара имат още SK Hynix и Micron с по 3% и по двата критерия и Seagate с дялове съответно 0,1% и 0,2%. Останалите производители попадат в графата други и заедно обезпечават 6,5% от броя продадени SSD и 4,7% от сумарния им капацитет.

Коментари по темата: „SSD пазарът дръпва, Samsung има над 40%”

добавете коментар...

  1. Гост

    С какъв Linux си?

  2. Боби

    Aз съм с Патриот и още работи 🙂

  3. Anonymous

    Сложих Samsung 850 Pro на един лаптоп, а се оказа, че е блеклистнат в ядрото заради некоректна поддръжка на Trim. Не че е фатално, щото така или иначе вместо монтиране с discard се ползва fstrim, но прави доста неприятно впечатление за “Pro” продукт.

Коментар