Kaby Lake и Zen с поддръжка само за Windows 10

Потребителите на РС-та с процесори от ново поколение процесори ще трябва да изберат и Windows 10

Потребителите на РС-та с процесори от ново поколение ще трябва да заложат на Windows 10

Процесорите от ново поколение на Intel и AMD – Kaby Lake и Zen – ще получат поддръжка от Microsoft само за операционна система Windows 10. Някои техни функции ще останат неизползваеми на РС-та с по-стари версии на Windows, съобщи PC Gamer.

В частност, Microsoft няма да доставя някои драйвери, без които определени функции на процесорите няма да работят. Предполага се, че новите CPU ще могат да се ползват с компютри под управление на Windows 7 и Windows 8, но с ограничена функционалност.

Никой не може да каже в момента какви точно функционалности ще бъдат нарушени при работа на Kaby Lake и Zen на компютри с по-старите версии на Windows. Представител на Intel потвърждава, че компанията няма план за обновяване на драйверите за Windows 7 и Windows 8 специално за Kaby Lake, поради промяна в политиката за поддръжка на Microsoft.

Подобен ход от страна на Microsoft се обяснява със стремежа на компанията да приведе всички свои потребители към Windows 10. Това е необходимо за постигане на по-тясна интеграция между хардуера и софтуера, към която Microsoft се стреми.

Коментари по темата: „Kaby Lake и Zen с поддръжка само за Windows 10”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  ЕДИН цитат от статия

  ” …. за постигане на по-тясна интеграция между хардуера и софтуера, към която Microsoft се стреми. ”

  Това означава пълна и тотална победа, монопол и терор на Microsoft.

  Обяснено за хората, които не са го прочели внимателно и разбрали Microsoft ще наложи на своите партньори най-големите производители на хардуер и компютри – да произвеждат САМО хардуер и компютри, които да работят САМО И ЕДИНСТВЕНО с продуктите на Microsoft и ТОВА ще го направят на хардуерно чипирано и забито завинаги, ако някой иска модификация в хардуера то това ще е невъзможно защото потребителя не може да изтръгне без да се счупи компа ….

 2. оlo

  този майкрософт трябва да се превземе от името и в полза на човечеството, иначе цялото човечество попада под робстовото на алчните мерзавци.

 3. дедун

  Уиндос 7 е на 9 години – кое Линуксче отпреди 9 години ще поддържа новите процесори?
  А крякането “Линукс, линукс” под всяка новина за Майкрософт никак не мърда от 2% дял при десктопите – тъй че само с крякане не става!

 4. физик

  Супер новина! Така, който още не му е уврял акъла ще им бие шута на Микромеките – кеф ти Линукс, кеф ти Мак, кеф ти други ОС-и.

 5. Relax

  Ще пием по един чай тогава. Аз предпочитам Ментов
  “www.linuxmint.com”

 6. Anonymous

  LINUX !!!

 7. IOMMU

  Няма проблем.
  Слагаш линукс на дъно с поддръжка за IOMMU/VT-d, правиш виртуалка прод QEMU/KVM и си ти. Виртуалката ще има пълен достъп до Видео картата. И в плюс -> snapshot. Дори и да се прецака нещо за 5-10 мин ще е обратно във форма 🙂

 8. batkoko

  LINUX FOREVER !!!

 9. lINUX

  LINUX !!!

Коментар