Водеща банка въвежда селфи идентификация

Бизнес клиенти ще могат да се идентифицират пред своята банка с помощта на селфи, направено с камерата на мобилните им устройства. Новата технология е в процес на внедряване в HSBC, една от най-големите финансови институции в света.

Идентификацията чрез селфи ще се прилага при отваряне на банкова сметка, наред с други биометрични технологии за верификация като сканиране на пръстови отпечатъци и разпознаване на глас, съобщи британският Индипендънт.

За да потвърди своята самоличност, клиентът ще си прави селфи снимка със смартфон или таблет. Като допълнителна мярка за сигурност, банката може да изиска паспорт или шофьорската книжка. С помощта на специален софтуер за разпознаване на лица, банката ще верифицира клиентите, преди да извършват депозити и тегления от техните сметки.

Според мениджърите на HSBC, селфи верификацията ще ускори процеса на отваряне на нови банкови сметки и ще спести време на бизнес клиентите, на които повече няма да се налага да посещават банковия клон, за да приключат процедурата. Нещо повече, в банката вярват, че удобството и скоростта на селфи идентификацията ще направят този метод предпочитан за клиентите.

Идеята за идентификация на потребителите чрез селфи не е нова за финансовата сфера. Преди една година MasterCard въведе подобна услуга за проверка на идентичността на потребителите при извършване на мобилни онлайн плащания.

Коментари по темата: „Водеща банка въвежда селфи идентификация”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Скоро ще дойде и ред на Гениталната идентификация която ще бъде много популярна сред хората.

Коментар