YotaPhone 2 – необикновен смартфон с екрани от двете страни

YotaPhone 2 се отличава от останалите смартфони по наличието на екрани от двете страни на устройството

YotaPhone 2 се отличава от останалите смартфони по наличието на екрани от двете страни на устройството

Един от различните смартфони на пазара е YotaPhone. Особеност на това устройство е наличието на екрани от двете страни. Версия 2 на необичайния умен телефон е достъпна в момента на цена около 157 долара в глобалния онлайн магазин GearBest.com.

Предният екран на YotaPhone 2 има диагонал 5,0 инча, поддържа резолюция Full HD 1920×1080 пиксела (плътност 442 ppi) и е покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3. Дисплеят на гърба на смартфона от тип E-Ink e по-малък – с диагонал 4,7 инча, с резолюция 960×540 пиксела (235 ppi) и същото покритие Gorilla Glass 3.

Основният преден екран на YotaPhone 2 има диагонал 5 инча и резолюция Full HD

Основният преден екран на YotaPhone 2 има диагонал 5 инча и резолюция Full HD

Докато основният екран изпълнява обичайните за останалите смартфони функции, E-Ink екранът от обратната страна винаги е включен и може да се персонализира според предпочитанията – за съобщения, електронна поща, часовник и т.н. И двата екрана поддържат пълната Android функционалност.

YotaPhone 2 разчита на чипсет Qualcomm Snapdragon 800 с четириядрен процесор на тактова честота 2,26GHz и графичен блок Adreno 330, допълнен от 2GB оперативна памет и 32GB постоянна флаш памет. Моделът не предлага възможност на разширение на паметта с помощта на microSD карти.

Задният екран на Yota Phone 2 от тип E-Ink може да се персонализира и е постоянно включен

Задният екран на Yota Phone 2 от тип E-Ink може да се персонализира и е постоянно включен

По отношение на камерите, няма нищо необичайно. Предвидени са две камери – основна с резолюция 8 мегапиксела и предна за селфи с резолюция 2,1 мегапиксела, с флаш светкавица и възможност за запис на видео. Освен стандартните безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, устройството предлага и NFC функционалност.

YotaPhone 2 се управлява от операционна система Android 4.4 и може да работи във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 2G, 3G и 4G. Литиево-йонната полимерна батерия има капацитет 2500 мАч и осигурява до 48 часа време за автономна работа, по данни от производителя, но не може да се заменя.

YotaPhone e eдин от различните смартфони на пазара

YotaPhone 2 e eдин от различните смартфони на пазара

До края на септември YotaPhone 2 е достъпен на промоционална цена от $119,99, с безплатна доставка. Смартфонът има размери 14,49×6,94×0,90 см и тежи 145 грама. Освен самия апарат, комплектът включва захранващ адаптер, USB кабел, слушалки и ръководство за потребителя.