Прогноза: 0,1% за Windows смартфоните през 2020 г.

Към края на десетилетието продажбите на Windows смартфони ще намалеят до 1,7 млн. броя

Към края на десетилетието продажбите на Windows смартфони ще намалеят до 1,7 млн. броя

Доставките на смартфони под управление на Windows Phone ще намалеят със 75%  тази година до само 7,2 млн. броя, според прогноза на IDC. Това означава дял от 0,5% за платформата на Microsoft от целия пазар на смартфони, който ще възлезе на 1,46 млрд. броя.

Пропадането на Windows при мобилните телефони ще продължи и в следващите години. Според IDC, към края на десетилетието продажбите на Windows смартфони ще намалеят до 1,7 млн. броя, в резултат на което делът на платформата ще се измерва с 0,1% през 2020 година.

Водещи производители на РС обявиха напоследък редица нови мобилни устройства с Windows, насочени, както и самата платформа, към бизнес потребители. Именно това ще бъде целевата аудитория на Microsoft и нейните партньори в бъдеще, отбелязва IDC.

По-рано Gartner съобщи, че през второто тримесечие (април-юни 2016 г.) продажбите на Windows смартфони са намалели със 76% на световния пазар и възлизат на 1,97 млн. броя. Година по-рано Microsoft успя да пласира 8,2 млн. смартфона за същия период.

Коментари по темата: „Прогноза: 0,1% за Windows смартфоните през 2020 г.”

добавете коментар...

  1. Saevar

    а дано .. ама на дали 🙂

Коментар