Неизбежно: LG се насочва към телевизори с квантови точки

Куон Бонг-Сук обяви плановете на LG да пусне телевизори с квантови точки през следващата година (снимка: The Korea Herald)

Куон Бонг-Сук обяви плановете на LG да пусне телевизори с квантови точки през следващата година (снимка: The Korea Herald)

LG, основният поддръжник на OLED технологията за телевизори, планира да пусне през следващата година модели с квантови точки, каквито налага на пазара конкурентът Samsung.

Промяната в курса бе огласена на изложението IFA 2016 в Берлин от висш мениджър на компанията – изпълнителния вицепрезидент и шеф на LG Home Entertainment Куон Бонг-Сук, на когото се позовава The Korea Herald.

LG обаче няма да позиционира течнокристалните телевизори с квантови точки в премиум сегмента на OLED ТВ, уточняват от корейския производител. Компанията твърди, че нейната технология за квантови точки се различава от тази на Samsung.

Още през 2014 г. Samsung и LG поеха курс към панели с квантови точки, тъй като не им се отдаде да направят достатъчно евтина технологията OLED. По-късно обаче LG се върна към налагането на OLED, докато Samsung запази фокуса си върху телевизорите с квантови точки.

Същевременно, LG увери, че ще продължи да води OLED алианса и още на следващото изложение CES – през януари 2017 в Лас Вегас – ще покаже нова OLED TV платформа. Куон Бонг-Сук загатна също за плановете на компанията да създаде гъвкав и навиващ се OLED телевизор.

На този етап LG се прицелва с OLED в топ нишата от 2% клиенти на пазара, в която се продават около 200 млн. телевизора годишно. Компанията преговаря също с производители на самолети за използване на нейните OLED панели в дисплеите и прозорците.

Коментари по темата: „Неизбежно: LG се насочва към телевизори с квантови точки”

добавете коментар...

  1. Mircho

    До Иво какво му е уникалното на този клип реклама? Къде са ти цифрите, фактите, параметрите, качество, време на живот, и т.н. …

    Един тунел с изкривени стени от екрани на които се виждат и набиват на очи ръбововете и фугите на слепените съседни екрани.

    Много по-добри ефекти провят с проектори правят прожекции върху цели сгради и всякакъв вид стени и то без да имаш килограми панели, плочи и грозни фуги.

    Ама ти Иво като си от некое село ще се впечатляваш от тоалетните че в градовете не ходят по дворовете на селски нужници.

    OLED-a НЕ Е бъдещето има не малко недостатъци. Това е една преходна и временна технология, която не е и толкова нужна и не си заслужава нито парите нито природните ресурси да похабяват за масово производство.

  2. Ванката

    Истината и бъдещето е едно на много хора няма да им пука, защото просто нямат пари за храна и лекарства …

  3. иво

    По този клип не си личи……Оледа си е бъдещето.
    “https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=5ts-jAt6i7g”

Коментар