Новата Dell Technologies готви съкращения

Dell Technologies наброява 140 хиляди души и има годишни приходи в размер на 74 милиарда долара

Dell Technologies наброява 140 хиляди души и има годишни приходи в размер на 74 милиарда долара

Dell Technologies – компанията, която обедини Dell и EMC, планира да съкрати в близко време няколко хиляди души, твърди Блумбърг, позовавайки се на анонимни източници.

Очаква се съкращенията на 2-3 хиляди служители да станат факт още тази година, основно сред персонала в САЩ. Предполага се, че Dell ще намали административния щат, някои маркетингови длъжности и служители, работещи с доставчиците.

Dell се надява да редуцира с около 1,7 млрд. долара разходите в първите 18 месеца след придобиването на EMC за 67 млрд. долара – най-голямата сделка в историята на ИТ индустрията. Новата компанията Dell Technologies, обявена официално тази седмица, наброява 140 хиляди души и има годишни приходи в размер на 74 млрд. долара.

Обикновено при сключване на сделки от подобен мащаб, компаниите прибягват до съкращения на служители, тъй като се дублират позиции. „Ще направим всичко възможно, за да сведем до минимум въздействието върху работните места”, уверяват от Dell. Компанията очаква ръстът на приходите в бъдеще да позволи наемане на нови служители.

Коментар