Alphabet се ангажира в борбата срещу диабета

Датчици-импланти може да заменят постоянните кръвни проби на болните от диабет

Датчици-импланти може да заменят постоянните кръвни проби на болните от диабет

Съвместно предприятие на Alphabet – холдингът, под чиято шапка е Google, и компанията Sanofi се заема да реши проблема с диабета, съобщи Уол Стрийт Джърнал.

Новата компания, формирана от Sanofi и Verily Life Sciences, се нарича Onduo и ще се занимава с разработка на комплексни решения, вкл. устройства, софтуер и обслужване, за борба с коварната болест.

Целта минимум на Onduo е да създаде технологии за контрол на нивото на кръвната захар. Един от вариантите е разработката на датчици-импланти, чрез които ще се избегнат постоянните кръвни проби.

Очаква се Onduo да пусне първия си продукт в близките 2-3 години, но засега няма конкретна информация за него. Google си партнира със Sanofri още от миналата година, а създаването на съвместно предприятие обещава по-плодотворни резултати от сътрудничеството.

Коментари по темата: „Alphabet се ангажира в борбата срещу диабета”

добавете коментар...

  1. Иван

    Интересно колко време ще мине преди реален продукт. Прави впечетление, че не се полагат усилия за лечение на болестта, а по-скоро се работи по това да се създадем нови джаджи за поддържане на болестта. Не че е лошо да се отменят постоянните профили които диабетиците си правят, но принципно не е правилен подход…

  2. Глист

    Да започнат тогава да кръщават версиите на Андроид със зеленчукови имена вместо сладкиши…

Коментар