Песни на U2 изчезват мистериозно от YouTube

Фен на легендарната група U2 успя през изминалия уикенд да подслуша и запише във Франция четири парчета от новия албум на бандата и, естествено, да ги разпространи в социалната мрежа YouTube.
Почитателят се разхождал по брега, когато чул музиката да се лее от прозореца на вилата на Боно. Миналата седмица вокалистът на U2 замина на почивка на прочутата Френска ривиера със съпругата си и с петте си деца.
Фенът записал музикалните изпълнения на мобилния си телефон и впоследствие ги пуснал онлайн. Парчетата бяха достъпни онлайн в YouTube, но вече буквално се изпариха от социалната мрежа.
Албумът, който се нарича "No Line on the Horizon", се очаква да се появи в търговската мрежа по-късно тази година.
Мениджърът на U2 Пол МакГинес изобщо не се учудва от случилото се. По-рано той отправи остри критики срещу интернет доставчиците, описвайки ги като разпространители на "крадено съдържание", които позволяват на хората да си присвояват незаконно музика.
Един от коментаторите на статията в theregister.co.uk набляга на факта, че аудиозаписът от мобилен телефон надали е възможно да се отличава с високо качество и надали някой от потребителите на YouTube е успял да усети парчетата.
Потребител, който е успял да чуе песните в краткия промеждутък, докато са били достъпни онлайн, пък отбелязва, че аудиото действително е било с много лошо качество и, че шумът на морето, мотопеди и хора надделявали над музиката на Боно. Все пак, можело да се усетят новите парчета.

Коментар