Асбис с най-голям ръст в четири продуктови линии

Асбис демонстрира най-висок ръст сред дистрибуторите у нас в четири продуктови линии - софтуер, твърди дискове, дънни платки и процесори, според анкета на CBN сред дилъритe

Асбис демонстрира най-висок ръст сред дистрибуторите у нас в четири продуктови линии – софтуер, твърди дискове, дънни платки и процесори, според анкета на CBN сред дилъритe

Дистрибуторският бизнес у нас продължава да се окрупнява. Пет големи компании държат общо 86% от оборота, съобщи Людмил Стойчев от агенция CBN, по време на дилърската конференция Асбис Академия в Правец.

Пред играчите в този сегмент от пазара стои много остро нуждата да определят кои продуктови линии са растящи и накъде основно да насочат капиталите си. Второто важно нещо за тях е какви технологии за дистрибуция в момента стават приоритетни.

Асбис, в частност, е посочен от дилърите в анкета на CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. от тази година като дистрибуторът с най-голям ръст в четири продуктови линии – софтуер, твърди дискове, дънни платки и процесори.

Компанията също така е дистрибутор номер едно на хард дискове и кутии за компютри в страната и попада в топ 3 при продажбите на преносими машини, смартфони, дънни платки и процесори, т.е. компонентната база. „Ръстът при преносимите машини за тях е много добра новина”, коментира Людмил Стойчев.

В проучването за удовлетвореност на клиентите дилърите посочват Асбис (организатор на конференцията) като компанията с най-голямо подобрение на позициите си тази година по отношение на склад, сервиз, кредитни линии и програми за лоялност, допълниха от CBN.

Коментар