Транс Телеком издигна свой кадър до технически директор

Ръководителят на отдел в Транс Телеком Георги Илиев беше издигнат на поста главен технически директор, съобщиха от компанията.

Илиев е част от екипа на телекома от 2005 година и до момента е оглавявал отдел „Мрежа за радио достъп”. Той е възпитаник на Държавния технически университет в Санкт Петербург, където специализира автоматизирани системи за управление. Участва в учредяването на представителство на Cisco академия в Пловдив и преподава в нея в продължение на две години.
През 2004 г. Илиев е назначен като старши системен инженер в телекомуникационна компания в Англия, името на която от Транс Телеком не уточняват.
Професионалната му квалификация включва специализирано обучение в САЩ, където усъвършенства познанията си за телекомуникационния бранш, и магистърска степен по мениджмънт в телекомуникациите от Нов български университет.
„В Транс Телеком предлагаме несъществуващи досега продукти и решения, а технологията се развива изключително динамично”, разказва за работата си Илиев, вече от позицията на главен технически директор на компанията за WiMAX услуги.
В свободното си време Илиев се увлича по гмуркане с акваланг, което е най-страстното му хоби, уточниха от Транс Телеком.

Коментар