Вили Елбе Груп отвори нов завод за авточасти у нас

В новия завод на Вили Елбе Груп ще се разработват и произвеждат продукти на най-високо ниво за BMW и камиони Мерцедес

В новия завод на Вили Елбе Груп ще се разработват и произвеждат продукти на най-високо ниво за BMW и камиони Мерцедес

Германската компания Вили Елбе Груп отвори нов завод в Промишлено-търговска зона Куклен, област Пловдив. Тя е изградена според най-високите световни технологични и екологични стандарти, като инвеститорът планира броят на новоназначените служители да достигне 150.

До момента финансовата инвестиция на компанията у нас надхвърля 9 млн. евро. Сумата за изграждане на модерната база е в размер на 3,8 млн. евро, а на цялостното техническо оборудване – 5,5 млн. евро.

В завода ще се разработват и произвеждат продукти на най-високо ниво – компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на Мерцедес – Даймлер, както и карданни валове за BMW. Частите, произведени в тукашната база, ще бъдат експортирани основно за западноевропейския пазар и Китай.

„Новата производствена база на Вили Елбе Аутомотив България ще изпълнява стриктно изискванията както за качеството на производствения процес, така и на крайния продукт”, заяви изпълнителният директор Александър Вохак.

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, Вили Елбе Груп осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят.

Коментари по темата: „Вили Елбе Груп отвори нов завод за авточасти у нас”

добавете коментар...

  1. Киро

    Ми, то нали се сещате, в тея заводи пак софиянци ще курдисат!

  2. Бай Танас на кюшето

    Подобно на Георги ще отбележа, че, да, крайно време е – ама без пътища не става. Да не говорим, че много градове от северозапада вече се обезлюдиха. и няма кой да работи.

  3. Георги

    Браво, напоследък супер много се инвестира в Пловдив което е много радостна новина, че ми писна само за София да се говори. Да се надяваме че нещата ще продължат в тази посока и скоро и в други градове ще започне да се инвестира и да се развиват.

Коментар