Китайци показаха как се хаква Tesla Model S

Специалисти по сигурност от китайската компания Keen Security Lab публикуваха видео, в което показват как могат да контролират дистанционно различни системи на електромобила Tesla Model S.

Свързвайки се през Wi-Fi към компютърната система на колата, хакерите могат да отварят вратата без ключ, да управляват светлините, огледалата и спирачките, да контролират положението на седалката и т.н.

Нещо повече, китайските спецове успяват да поемат управлението на електромобила, дори когато машината е в движение, а те се намират на разстояние около 20 км от нея.

Tesla реагира светкавично на видеото и публикува обновление на софтуера за своя електромобил. Keen Security Lab, от своя страна, приканва във видео клипа потребителите на Model S да инсталират обновлението, преди да продължат да ползват колите си.

Коментари по темата: „Китайци показаха как се хаква Tesla Model S”

добавете коментар...

 1. :о)

  Нормално…повече технологии – по-голям шанс от зловредни атаки.
  Затова бай Пешо от ПеУник си кара гоУфо и могат да му припалят по WiFi кУ.о

 2. аноним

  Викаш не могат да правят или измислят Тесла? Ами тя цялата се прави в Китай ;))
  С изключение на електродвигателите, които май беха в Сингапур ли, тайван ли… ;)))
  Правят си я и затова и знаят чалъмите. Нали те са ги сложили там…

 3. Бай Танас на кюшето

  Като не могат да правят (измислят) ТЕСЛА мобил – кскво друго да правят. Това у нас според мен го може всеки трети средноинтелигентен осмокласник.

 4. автомобил и софтуеар уай фи

  СОФТУЕРНА СИГУРНОСТ МУЗА КАТО БОРБАТА СЪС ТЕРОРИЗМА(РАНО ИЛИ КЪСНО НЯКОЙ НАМИРА НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА ПРОРАМИТЕ И КРАЙ)ПОСПОЯННО НАДИГРАВАНЕ НЯМА КРАЙ РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ИНСТИТУЦИИТЕ ПРОТИВОДЕИЙСПВАЩИ НА ПРЕСТЪПНОСТА И ТЕРОРИЗМА СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СПАЗВАТ БЮРОКРАТИЧНИ ЗАКОНОВИ ПРОЦЕДУРИ НОРМИ ПОРТОКОЛИ РАЗПОРЕДБИ ЗАПОВЕДИ КАТО ПРИБАВИМ НАЙ ГОЛЕМИЯТ БЪГ ВИРУС БОЛЕСТ КОРУПЦИЯТА(ПАНДОРА) РЕЗУЛТАТА Е В ПОЛЗА НА ВРАГА

Коментар