Brother b-guard прави печата по-интелигентен

B-guard дава на администраторите информация за това кой какво отпечатва и позволява задаване на квоти за печат за всеки потребител за определен период

B-guard дава на администраторите информация за това кой какво отпечатва и позволява задаване на квоти за печат за всеки потребител за определен период

Brother въвежда технология за управление на печата b-guard, подходяща за бизнеса и публичния сектор. Новото решение прави печата по-интелигентен, по-сигурен и по-икономичен, съобщиха от компанията.

Технологията b-guard оптимизира три основни параметъра, свързани с печата – себестойност, сигурност и време. Това се постига чрез автентификация на потребителите, когато им се налага да печатат, сканират или копират. Идентифицирането на всеки потребител със съответните му права се осъществява посредством PIN код, магнитна карта или и двете.

Силна страна на b-guard, e че може да се настройва според изискванията на администраторите. На всеки потребител или група се задават конкретни права, които дават възможност за достъп до определени функции на устройствата.

Едно от най-нежеланите явления в офисите е разкриването на конфиденциална информация на служители, които не би трябвало да имат достъп до нея. B-guard решава този проблем като изисква идентификация от потребителя – получател на документите. Така те биват отпечатани, чак когато получателят се намира физически до устройството. За допълнителна сигурност дори имената на поверителните документи се представят само със звездички в заявките за печат.

Необходимостта от идентифициране на потребителя при печатащото устройство автоматично води до намаляване на разходите за печат, тъй като на практика не се отпечатват задачи, които просто са забравени. Наред с това b-guard позволява заявките за печат автоматично да се изтриват след изтичане на определено време.

Идентифицирането на всеки потребител със съответните му права се осъществява посредством PIN код, магнитна карта или и двете

Идентифицирането на всеки потребител със съответните му права се осъществява посредством PIN код, магнитна карта или и двете

Решението на Brother позволява още използване на код за таксуване, който потребителят трябва да въведе, за да може да изпълни определена заявка за печат. По този начин разходите за печат могат да бъдат прехвърлени на самите потребители и да бъде създадено решение за публичен печат, например в университети, библиотеки и др.

Едно от основните оръжия в борбата с извънредните разходи за печат е анализирането на употребата на печатащите устройства. B-guard дава на администраторите информация за това кой какво отпечатва и позволява задаване на квоти за печат за всеки потребител за определен период.

Друго предимство на решението b-guard е възможността за получаване на заявките за печат от друго устройство в мрежата, в случай на възникнал проблем с устройството по подразбиране (напр. изчерпан тонер). Това става автоматично, без нужда от инсталиране на драйвери и излишна загуба на време.

B-guard притежава и няколко прогресивни възможности, които ще бъдат все по-често използвани в бъдеще. Сред тях е функцията Mail2Print за печат директно от мобилни устройства. ScanDirect позволява на потребителите да сканират към техния имейл, мрежова папка или SharePoint сайт.

„Решението b-guard беше проектирано да реши три проблема: сигурност на документите, намаляване на разходите и управление на времето. То е подходящо за широк спектър от дейности, включително финансовия сектори и здравеопазването. На практика във всяка фирма HR отделът и счетоводството се нуждаят от печат на документи при запазване на високо ниво на конфиденциалност”, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг” в Brother България.

Коментар