За първи път у нас – ITARC конференция

Еднодневни уъркшопове с малки групи са заложени в програмата на конференцията 2doIT ITARC Sofia 2016

Еднодневни уъркшопове с малки групи са заложени в програмата на конференцията 2doIT ITARC Sofia 2016

Конференция, организирана от Асоциацията на софтуерните инженери в края на октомври в София, се очертава като едно от най-значимите събития за ИТ общността у нас.

ITARC Sofia 2016 се подготвя в партньорство с най-голямата в света организация за ИТ архитекти IASA. Младежки театър „Иван Бинев” ще приеме на 25-26 октомври над 500 ИТ професионалисти, вкл. гости и изявени лектори от чужбина, съобщиха организаторите.

Събитието от поредицата ITARC ще се проведе в рамките на традиционната конференция 2DoIT, която АСИ успешно наложи у нас като една от формите за повишаване на нивото на софтуерните инженери и ИТ професионалистите. София е едва третата дестинация в Европа след Дъблин и Франкфурт, домакин на ITARC конференция тази година.

Звездният гост на конференцията ще бъде Джон Закман, основател на „Framework for Enterprise Architecture” (известна още като „The Zachman Framework”). Той работи върху корпоративните архитектури от 70-те години на миналия век, вкл. 26-години в IBM, а по-късно създава своя компания за обучение и консултации – Zachman International и заема ръководни позиции във федерални и правителствени организации по сертифициране  и информационен мениджмънт.

Сред големите имена на конференцията в София ще бъде и Пол Прайс – човекът, който създаде IASA и вдъхнови нейното развитие от малка потребителска група в Остин, Тексас до глобална организация с над 80 хиляди последователи и представителства в 25 държави по света.

Лектори на ITARC конференцията в София ще бъдат изявени специалисти от софтуерната индустрия

Лектори на ITARC конференцията в София ще бъдат изявени специалисти от софтуерната индустрия

И Джон Закман, и Пол Прайс ще проведат в София еднодневни уъркшопове с малки групи. Пол Прайс ще говори за ITABoK – публичен архив от ресурси за ИТ архитекти, който се явява индустриален стандарт на IASA в продължение на много години. ITABoK дава прост и практичен подход за успех в професията ИТ архитект както за отделни специалисти, така и за екипи от 15 до 20 души.

Лекцията на Наташа Манусопулу, технологичен директор на Microsoft Services в Централна и Източна Европа, е посветена на изкуствения интелект и как той се превръща от научна фантастика в ежедневна реалност. Тя ще сподели своя опит като мениджър на проекти в областта на онлайн услугите с използване на изкуствен интелект.

Тихомир Игнатов от Microsoft ще говори за усвояване на професията софтуерен архитект, базирайки се на своя богат опит в планирането, внедряването и управлението на технологични стратегии и решения. Той специализира в областта на бизнес продуктивността, облака, социалните и мобилни решения и е основател на потребителската група на SharePoint в България.

Софтуерният архитект Ерджан Гавалджи от Progress ще представи на конференцията иновативната платформа за мобилни разработки NativeScript. Ерджан има ключова роля в създаване на отворената система за крос-платформени разработки с JavaScript и CSS. Неговата лекция ще бъде фокусирана върху нуждата от NativeScript, какво представлява системата и как се разработват приложения с нея.

Игор Стоянов, директор инженеринг във VMware, ще говори пред аудиторията на ITARC за развитието на архитектурите, базирани на микроуслуги, в корпоративните продукти и решения. Игор има над 15 години опит в управлението на екипи и задълбочена експертиза в облачните разпределени системи с голям мащаб.

Конференцията 2doIT ITARC Sofia 2016 е събитие за ИТ архитектура, но в никакъв случай не е насочена само към ИТ архитекти. Тя ще надгради познанията и ще даде една нова перспектива на софтуерни инженери, мениджъри на проекти, DevOps екипи и други професионалисти, които се стремят да повишат квалификацията си до следващо ниво.

На двудневното събитие, съпътствано от работни дискусии, специалистите ще получат знания за това как да извлекат максимална бизнес стойност от своите ИТ системи, как да представят по-добре своите решения пред клиентите, как да планират правилно ИТ разходите и поддръжката.

Коментари по темата: „За първи път у нас – ITARC конференция”

добавете коментар...

  1. Коката

    250 ойро. А мерси

Коментар