Бош ще обучава безплатно софтуерни инженери

Инвестициите в образование са сред приоритетите на Бош Инженеринг Център София
(снимка: Bosch)

Бош Инженеринг Център София стартира второто издание на инженерната си академия. Bosch ECS Career Camp включва поредица от лекции на професионалисти от екипа на Центърa, които ще подготвят млади таланти за техния кариерен старт в разработването на софтуерни аутомотив технологии.

Инженеринг центърът надгражда програмата с 2 нови курса, като структурира обучението в общо пет направления: Application programming with Embedded Modern C++; System programming with Embedded C; Testing for Automotive; DevOps in Automotive и Systems and Requirements Engineering. Обучението на одобрените кандидати ще бъде напълно безплатно, уточниха от компанията.Академията започва в началото на ноември 2022 г. с продължителност четири месеца и включва онлайн лекции в рамките на 2 часа на ден. Планира се част от практическите занятия и неформалните срещи да се проведат на живо в новия офис на Инженеринг центъра в София Тех Парк.

Във фокуса на обучението са технологиите за автономно шофиране, свързаността, електрическата мобилност и изкуствения интелект. Курсистите ще придобият фундаментални знания, съчетани с приложни технически умения за работа по проекти и цялостни решения, свързани с бъдещето на автомобилната индустрия, поясниха от Центъра.

В обучението са включени примери от реални проекти с различни практически казуси и упражнения, както и демонстрации на създадени в Центъра технологии. След първото издание на Bosch ECS Career Camp около 80% от участниците в академията вече са част от инженерния екип на Центъра.

Коментар