Paysafe назначи генерален директор за България

Мирослав Божилов е амбициран да обедини най-доброто от международните стандарти на работа и от българската бизнес култура в полза на екипа на Paysafe у нас

Мирослав Божилов е амбициран да обедини най-доброто от международните стандарти на работа и от българската бизнес култура в полза на екипа на Paysafe у нас

Мирослав Божилов зае поста генерален директор за България на Paysafe Group, водещ доставчик на решения за дигитални разплащания, съобщиха днес от компанията. Той е доказан професионалист с 15-годишен опит в сферата на мениджърското консултиране, придобит в САЩ.

В продължение на осем години Мирослав е работил в областта на финансовите транзакции на Deloitte Consulting в САЩ. Ръководил е мащабни стратегически проекти за големи технологични корпорации и компании, предлагащи финансови услуги и електронни средства за разплащане в Северна Америка.

Позицията е нова за организацията и е създадена в отговор на плановете на Paysafe за растеж в страната ни. Мирослав Божилов ще ръководи цялостната дейност на компанията в България, която е ключова локация за Paysafe. Той ще отговаря за привличането на талантливи професионалисти в софийсия офис, за поддържането на отлична работна среда и за успешното сътрудничество с местни партньори. Освен това ще подкрепя глобалните оперативни, ИТ и развойни планове на компанията.

„Солидният опит на Мирослав в сферата на бизнес стратегията, средствата за онлайн разплащания и управлението на хора ще е много важен актив в дейността ни както на локално ниво, така и в международен план”, каза Дани Чазонов, главен оперативен директор в Paysafe Group. „България продължава да бъде една от ключовите локации за Paysafe и Мирослав ще работи в подкрепа на нашия растеж тук”, допълни той.

Мирослав Божилов се завръща в България, след като е прекарал по-голямата част от последните 20 години в САЩ, където е работил в Deloitte Consulting и впоследствие като доказан независим консултант в сферата на стратегиите и операциите на онлайн разплащанията. В това си качество Мирослав участва като външен консултант във финансовия и правен анализ, както и в плановата фаза на интеграцията по време на придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Това е много важен етап за компанията, която през ноември 2015 г. се ребрандира от Optimal Payments в Paysafe.

Петя Николова ще ръководи екипите на Paysafe в България за подбор, назначения и обучения

Петя Николова ще ръководи екипите на Paysafe в България за подбор, назначения и обучения

Мениджърският екип на Paysafe в България се разширява и с назначаването на нов директор „Човешки ресурси” – Петя Николова ще ръководи екипите в България за подбор, назначения и обучения. Тя ще отговаря за постигане на високо ниво на ефективност в организацията и за вътрешните комуникации със служителите, уточниха от компанията.

Петя Николова се присъединява към Paysafe от застрахователната компания Generali Group, където е била ръководител „Човешки ресурси”. Тя е отговаряла за редица отличени с награди проекти, позициониращи компанията като желан работодател в България. След това работи в екипа, отговарящ за развитието на човешките ресурси в централата на компанията в Милано.

„Paysafe има утвърдена репутация като сигурен доставчик на решения за онлайн разплащания в над 200 държави и е уважаван и търсен работодател в България. Очаквам с нетърпение да работя за разрастването на софийския офис заедно с управленския екип на Paysafe. Радвам се, че имам възможността за обединяване на най-доброто от международните стандарти на работа и от българската бизнес култура в полза на екипа тук”, коментира назначението си Мирослав Божилов.

Paysafe се премести в новия си офис в София в края на 2015 г. Компанията значително увеличи броя на екипа си през последните две години и планира да назначи още 100 служители в следващите месеци. Към момента в нея работят 750 специалисти.

Офисът на Paysafe в София е глобален център „Операции” на Paysafe Group за ИТ услуги и инфраструктура, управление на риска, предотвратяване на измами и обслужване на клиенти.

Коментар