Google Home прави дома по-умен, улеснява ежедневието

Google Home е малко настолно устройство с гласов асистент, което улеснява хората в ежедневието им

Google Home е малко настолно устройство с гласов асистент, което улеснява хората в ежедневието им

Иновативно устройство, което Google обяви тази пролет, дебютира официално вчера на голямото събитие на интернет компанията в Сан Франциско.

Google Home е умно устройство с вграден гласов асистент, което може да направи по-лесно и приятно домашното ежедневие. Софтуерът Google Assistant отразява еволюцията на гласовия асистент Google Now и е вграден също в новите смартфони Google Pixel.

Комбинацията от Assistant и Google Home дава лесен достъп до информация от интернет, позволява поръчки на билети за концерт или резервация на място в ресторант, включване на осветлението или на битов уред и задаване на аларма на часовника, може да напомня за разговори и т.н.

Google Home, който наподобява Amazon Echo, възпроизвежда музика от интернет услуги като Spotify, YouTube, Pandora и др. Освен това може да предава музика от над 100 приложени в смартфона, които поддържат технология Chromecast.

В допълнение, потребителите на Google Home получават безплатен абонамент за услугата YouTube Red в продължение на половин година. За възпроизвеждане е предвиден двуинчов говорител и двойка пасивни излъчватели със същия размер.

Google Home има размери 96,4х142,8 мм и тежи 477 грама. Устройството е достъпно за предварителни поръчки на цена от 130 долара, засега само на пазара в САЩ, като доставките ще започнат на 4 ноември.

Коментари по темата: „Google Home прави дома по-умен, улеснява ежедневието”

добавете коментар...

  1. Къцамун

    Съвсем да ни шпионират 🙂

Коментар