Българска компания дава стипендии за ERP академията

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” е първата по рода си в България и една от малкото в Европа

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” е първата по рода си в България и една от малкото в Европа

Българската логистична компания Ойрошпед дава две стипендии от 1000 лева за студенти по бизнес софтуер в ERP Academy, съобщиха от образователната институция.

Инициативата е част от корпоративната и социална политика на дружеството, което активно работи в подкрепа на връзката между бизнеса и образованието. Студентите, които проявяват интерес към първата по рода си у нас магистратурата по бизнес софтуер, могат да кандидатстват за стипендия, като изпратят запитване и кандидатурата си до 20-ти октомври на сайта на ERP Academy.

Като интегратор на 4PL (fourth part logistics) услуги за оптимизиране на цялата верига на доставки, Ойрошпед иска да подпомогне развитието на уменията у хората за познаване, анализ и управление на бизнес процеси – именно те са ключови за всяка логистична организация.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” е създадена от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с ERP Academy и е първата по рода си в България и една от малкото в Европа, която подготвя специалисти по внедряване, поддръжка и продажби на системи за управление на бизнеса. Това са мащабни софтуерни решения, струващи десетки и дори стотици хиляди левове, които управляват цялостната дейност в предприятията като производство, маркетинг, продажби, счетоводство, човешки ресурси и други.

Все повече млади хора се интересуват от новата специалност, която им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда. Повечето кандидати за новата магистърска програма са привлечени основно от факта, че тя позволява на студенти без знания по програмиране да се развиват в софтуерния бранш и да направят успешна ИТ кариера.

Освен младежи, които сега избират своето кариерно развитие, интерес към магистратурата проявяват и вече реализирани на пазара на труда специалисти, които търсят възможности да надградят своите знания. Не на последно място запитвания към програмата има и от представители на компании, в които предстои внедряването на ERP система.

Лекциите позволяват на студентите да навлязат в най-важните сегменти на бизнес софтуера като ERP, CRM, BPM, BI, обединени комуникации, мобилни приложения, „интернет на нещата” и други. Освен най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици, студентите изучават и други важни сфери като счетоводство, финанси и икономика.

Коментар