SES черпи студентски идеи за сателитните чинии

Три проекта за дизайн на сателитна чиния бяха отличени в студентския конкурс на SES

Три проекта за дизайн на сателитна чиния бяха отличени в студентския конкурс на SES

Студенти от водещи университети се състезаваха в конкурса за дизайн на сателитна чиния, организиран от оператора SES под мотото „Защото полезното може да бъде и красиво”.

Конкурсът бе фокусиран върху продуктовия дизайн на сателитните чинии за домакинствата, в частност – как една нова визия може да направи сателитното оборудване да изглежда добре в различна среда.

Един от отличените проекти е Дракон на Шудонг Денг, студент от китайски произход в Империал Колидж Лондон. Конкурсът отличи още Робърт Едуин Роуз, британски студент от Кралския колеж по изкуствата със своята Blossom концепция, както и Джулиян Голдман, американски студент от училището по дизайн Прат с проект, наречен Calla.

SES организира конкурса с помощта на един от експертите по продуктов дизайн Марк Чампкинс, а участниците бяха представени в Люксембург по време на „Дните на индустрията на SES” 2016.

На следващ етап, заедно със своите партньори от сателитната индустрия, SES възнамерява да създаде напълно функционални прототипи на дизайн на утвърдените победители.

„Проведеният от нас първи конкурс по дизайн показва, че в сферата на DTH сателитните антени има възможности за промяна и еволюция за подобряване на техния външен вид”, коментира Томас Вреде, вицепрезидент от отдела „Системи за прием” към SES.

Коментар