Внедряват революционна система за комуникации в Африка

Системата O3b mPOWER ще предостави терабайтова комуникация в глобален мащаб
(илюстрация: SES)

Orange е първият световен телекомуникационен оператор, който интегрира в своята мрежа революционна система за комуникация с терабайтови възможности O3b mPOWER през сателит, за да подкрепи нарастващото търсене на свързаност в Африка, съобщиха от SES.

O3b mPOWER, която се разработва в момента от SES, е единствената в света система за широколентов достъп през сателити, които се намират извън геостационарна орбита (NGSO), с изцяло осигурено финансиране.

Разположена само на 8000 километра от Земята, системата ще захранва решения с висока пропускателна способност с ниска латентност, които могат да бъдат интегрирани безпроблемно в съществуващите наземни мрежи.

Когато започне да функционира през 2022 г., O3b mPOWER ще предостави терабайтова комуникация в глобален мащаб, за да задвижва дигиталната трансформация и достъп до облачни услуги практически навсякъде на планетата.

Съзвездието от гъвкави O3b mPOWER сателити в средна околоземна орбита ще имат висока пропускливост и ниска латентност, всеки с до 5000 напълно управляеми лъчи, които могат да се изместват и мащабират в реално време, за да отговорят на нуждите на клиентите.

Системата е много подходяща за вътрешен клетъчен обмен и симултанен обмен в международни приложения за IP трънкинг. Orange е един от клиентите, които на най-ранен етап се възползва от услугите на SES от ново поколение, управлявани от O3b MEO, още през 2017 г.

Orange е стратегически партньор на SES с голямото си присъствие в Африка и Близкия изток и със сателитен порт в няколко държави на континента. Революционната система ще позволи на оператора да предложи широколентова и безпроблемна свързаност, като същевременно разшири географския си обхват.

Освен това Централноафриканската република и Orange ще използват единствената мулти-орбитална мрежа в света, със сателити в средна околоземна и геостационарна орбита на SES, за свързване и агрегиране на 2G/3G трафик от отдалечени базови станции в цялата страна до основната мрежа в столицата Банги.

Това дава на оператора единен източник за клетъчна свързаност и основен IP трафик, както и безпроблемно превключване между услугите в средна околоземна и геостационарна орбита.

„С иновативната система O3b mPOWER, Orange и SES правят революция на пазара на телекомуникации и в начина, по който мрежите могат да бъдат разширени и подобрени”, заяви Джей Пи Хемингуей, изпълнителен директор на SES Networks.

Със своята способност да захранва широк спектър от телекомуникационни нужди, включително клетъчен обмен на данни и високоефективна облачна свързаност, O3b mPOWER – заедно с останалата наземна инфраструктура – е от ключово значение за свързването на отдалечени региони по най-икономически изгодния начин, допълни Хемингуей.

Коментари по темата: „Внедряват революционна система за комуникации в Африка”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    How much ?

Коментар