Google спря услугата за снимки Panoramio

Google добавя функции в Maps, които съответстват на нивото в услугата Panoramio

Google добавя функции в Maps, които съответстват на нивото в услугата Panoramio

От началото на ноември 2016 услугата за споделянена снимки Panoramio вече няма да работи, съобщи Google.

„Още през 2014 г. ние обявихме намерението си да пенсионираме Panoramio, за да инвестираме усилията си в подобряване на фото-споделянето директно в Google Maps”, поясниха от разработчика.

„В отговор на обратната връзка от потребителите отложихме тези планове и работихме, за да добавим функции в Maps, които да съответстват на нивото, на което се радвахте в Panoramio”, пише в обръщението на компанията към потребителите.

„Днес, с инструментнтите за качване и споделяне в Google Maps ние предлагаме лесни възможности да споделите своите снимки с активна и все по-разрастваща се общност. Затова решихме вече да закрием Panoramio”, уточнява Google.

Тъй като потребителите са обвързали профилите си в Panoramio с тези в Google, всички снимки от Panoramio ще бъдат копирани в Google Album Archive с пълна резолюция. Копираните снимки няма да използват нито байт от квотата на потребителите от хранилищшата им в Google.

Псевдонимите от Panoramio вече няма да се поддържат. Потребителите ще трябва да се ъпгрейднат до профил в Google+ и да обвържат снимките с имената си от тези профили, за да могат кадрите им да се виждат в Google Maps.

След 4 ноември потребителите ще продължат да имат достъп до своите снимки в Panoramio за една година. Те няма да могат да добавят нови снимки, да харесват или коментират.

Коментар