Балкан Сървисис завърши ERP проект в Първа инвестиционна банка

Фирма Балкан Сървисис завърши последния етап от внедряването на новата система Atlantis ERP в Първа инвестиционна банка. В началото на май 2008 г. е стартирана и интеграцията с новата банкова система FlexCube. Решението гарантира ефективното обслужване на клиентите на банката при продажбата на услуги, медальони, монети, инвестиционно злато и сребро.
В рамките на проекта е внедрена версия 2.0 на Atlantis ERP Financials, включително Atlantis Web Services Server и специализирани приложения за продажба на инвестиционни монети и модул за цялостно управление на трезорни касети. ERP системата позволява следенето на всички разходи по дейности и себестойностни центрове, както и използването на модели за разпределение, които да облекчават процеса на въвеждане на данните.
Сред другите й предимства са пълна проследимост на действията на потребителите, защита и контрол на достъпа до системата, както и възможността за разпределение на комуникационните потоци при интеграцията с централната банкова система FlexCube. Функциите на ERP системата включват също пълно отчитане на дълготрайните активи при спазване на изискванията на международните счетоводни стандарти (МСС) и условията на българското данъчно законодателство, както и цялостно управление на отдаваните под наем трезори.
Внедрената ERP система Atlantis е параметризирана гъвкаво и интегрирана както с предишната, така и с новата централна банкова система FlexCube. Освен това тя е двупосочно интегрирана с банковата система, за някой процеси online, a за други offline. При реализирането на проекта е осъществен плавен преход и бърза миграция на процесите, при спазване на сигурността и консистентността на информацията, без да се налага прекъсване на работата на банката.

Коментар