Потенциални купувачи на Twitter се отказват

Цената на Twitter превишава $16 млрд., твърди Блумбърг

Основателят на Twitter Джак Дорси не одобрява продажбата на компанията

Кандидат-купувачи на Twitter, които преговаряха с ръководството на социалната мрежа и външни консултанти, са се оттеглили от преговорите, твърди Блумбърг. Причините не се съобщават, но вероятно има непреодолими разминавания в оценката на компанията.

Сериозен интерес към Twitter проявяваха холдингът Alphabet (в състава на който е Google), разработчикът на CRM системи Salesforce и развлекателната компания Walt Disney. Те се консултираха с Goldman Sachs и Allen&Co по въпроса за придобиване на Twitter, но в крайна сметка се отказват от сделка.

Ръководството на Twitter планираше на 7 октомври среща с борда на директорите и външни консултанти, но такава не се състоя. Сега мениджърите на компанията търсят нови потенциални купувачи.

В близка перспектива Twitter възнамерява да развива стрийминг услуги, като възможност да увеличи аудиторията си. Според Блумбърг, цената на Twitter превишава $16 млрд., без да се отчитат парите в наличност. По данни на TechCrunch, интерес към социалната мрежа проявяват още Microsoft и Verizon.

В началото на септември 2016 г. източници от Twitter разриха пред медиите, че бордът на директорите разглежда варианти за продажба на компанията. Една от причините за това е, че от момента на назначението на Джак Дорси за главен изпълнителен директор, Twitter не направи нито едно значително подобрение.

Дорси, който е един от основателите на компанията, е против нейната продажба. В същото време съоснователят на социалната мрежа и член на борда на директорите Ив Уилямс се застъпва за продажбата на Twitter.

Коментари по темата: „Потенциални купувачи на Twitter се отказват”

добавете коментар...

  1. twitter

    Според Блумбърг, цената на Twitter превишава $16 млрд., без да се отчитат парите в наличност.

    Собствен капитал : 4,3 милард $
    Загуба 2015 : 521 мил

    Кой купи на 16 миларда $ скоро ще фалира.

Коментар