Обновен Chrome ползва с 50% по-малко памет

Версия 55 на Chrome, очаквана през декември, ще намали значително консумацията на оперативна памет

Версия 55 на Chrome, очаквана през декември, ще намали значително консумацията на оперативна памет

Предстоящата да излезе нова версия на браузъра Chrome ще внесе съществено подобрение в работата с паметта, твърди CNET.

Chrome 55, очакван през декември, ще използва с 40-50% по-малко оперативна памет, в сравнение с версия Chrome 53, сочат предварителните информации.

Прогресът се дължи на прехода към нова версия на енджина – JavaScript Engine V8. Разлика в работата на браузъра ще усетят най-вече потребителите на слаби РС и тези, които държат отворени едновременно много табове.

Chrome е най-популярният браузър в света, като тази година изпревари окончателно Internet Explorer и Edge взети заедно. Приложението търпи известни критики, заради голямата консумация на памет, но изглежда Google е на път да реши този проблем.

Коментари по темата: „Обновен Chrome ползва с 50% по-малко памет”

добавете коментар...

  1. Виолета Христозова

    Всяко ново предложение е добре дошло?!

  2. Saevar

    забравих да допълня в предния си пост че мидори може да го настроиш да се идентифицира като сафари гугъл=хроме или файерфокс, тоест като имаш Уин=ОС и го настроиш да се идентифицира в нета като Сафари … така хептен ще объркаш сайтовете които посещаваш…..

  3. Saevar

    който неиска да го следят да си инсталира “midori-browser.org” има го за Уин и Линукс, ползвам го от около 2 години и нищо не следи както и има скрипт блокър който блокира java скриптове а обикновено HTML canvas прави отпечатък на процесора точно така.

  4. Harry

    svikvai sinko!!! ot sega natatak vse shte te sledqt:-))
    a na men mi dreme na patoka koi shte me sledi:-)))

  5. zxc11

    ами моя заема 6GB, с тридесет до 40 отворени таба, та ще е хубаво до го пооправят

  6. LUD

    Кога ще спрат следенето. Рамта е евтина и ми дреме че браузъра ми заема 2GB, но не ми харесва да ми се пращат данни от PC-то към google …… !

Коментар