Facebook срещу LinkedIn с делова социална мрежа

Workplace at Fcebook ще осигури конфиденциално бизнес общуване

Workplace by Fcebook ще осигури конфиденциално бизнес общуване

Facebook пусна вчера социална мрежа за бизнес потребители, с която ще конкурира LinkedIn, купена по-рано тази година от Microsoft за над 26 млрд. долара.

Става въпрос за услугата Workplace by Fаcebook, известна досега като Facebook at Work. Мрежата изглежда по същия начин като Facebook – с лента новини и групи. Платформата позволява организиране на индивидуални и групови чатове, обмен на файлове, масови покани за корпоративни събития и групи за съвместни проекти.

Общуването между потребителите на Workplace by Fаcebook става в пълна изолация от личните им профили във Facebook, дори ако двете мрежи са пуснати на един смартфон. Разработчикът обещава високо ниво на сигурност и конфиденциалност на информацията.

Бизнес моделът на Workplace by Fаcebook се основава на месечни такси за един потребител, като цените варират от 1 до 3 долара, в зависимост от броя на потребителите. Мрежата премина двугодишни тестове с участието на 60 хиляди компании от целия свят.

Коментари по темата: „Facebook срещу LinkedIn с делова социална мрежа”

добавете коментар...

  1. Jo

    Нещо не мога да им хвана концепцията на лицевата книга. Що за работна социална мрежа ще е мрежа, в която всички маймуни на клона ще си споделят белите гащи, както в същинския порнографски видео бардак? Нищо “бизнес” не виждам във визията им по принцип. Ако не можеш да сложиш граница между социална тоталитарна видео бардакница и бизнес социална мрежа, по-добре не прави микс между двете!

Коментар