Samsung: Изключете и върнете Galaxy Note 7

Samsung прикани потребителите на Galaxy Note 7 да изключат устройствата си

Samsung прикани потребителите на Galaxy Note 7 да изключат устройствата си

Samsung се обърна официално към потребителите на Galaxy Note7 с призив да изключат устройствата си и да ги върнат, вкл. вече заменените смартфони.

В допълнение, корейският производител поиска от търговците по целия свят да преустановят продажбите на модела, докато тече разследването на инцидентите с възпламеняване на устройството.

От днес Samsung прекратява продажбите на Galaxy Note 7. „Работим със съответните регулаторни за разследване на наскоро докладваните случаи, касаещи Galaxy Note 7”, уточняват от компанията.

Притежателите на смартфони Galaxy Note 7 могат да ги заменят с модели Galaxy S7 или Galaxy S7 Edge с възстановяване на разликата в цената.

В последния месец се появиха множество сигнали за самозапалващи се смартфони Galaxy Note 7, което принуди компанията да спре производството им и да ги изтегли от пазара, вкл. устройствата от новата партида, които бяха предоставени като замяна на клиентите.

По данни на Корейската агенция по технологии и стандарти (KATS), от общо 456 хиляди продадени Galaxy Note 7 устройства са били заменени с нови 352 хиляди. Ситуацията се усложни, след като потребители съобщиха за проблеми и с новите устройства, вкл. запалване, прегряване и повреда на литиево-йонната батерия.

Коментари по темата: „Samsung: Изключете и върнете Galaxy Note 7”

добавете коментар...

  1. ВБА

    Лош софтуер за управление на батерията или зловреден отдалечен достъп до него, който може да превърне батериите в мини бомба или в най добрия случай запалителна такава. Да му мислят авиолиниите. Много е вероятно и с други смартфони да се получи същото. Това да си носиш една скъпо струваща бомба е много гот. То терористите няма смисъл да са самоубийци, като може това да го свършат и други по избор. Това е само предположение, но не е лишено от смисъл. Така, че освен да Ви подслушват, гледат, определят местоположението сега ново двайсет… жив факел или бомба в джоба…. Така е при технологиите и едното и другото, а пък, като дойдат роботите и ИИ стой та гледайте, какво ще става…..То си е писано в НФР, но пусто любопитство, което не е подплатено с голяма доза трезвеност бая изненади може да ни донесе….

Коментар