Цилиндричен ArtPC Pulse на Samsung конкурира Mac Pro

Цените на неттопа Samsung ArtPC Pulse започват от 1200 долара

Цените на неттопа Samsung ArtPC Pulse започват от 1200 долара

Samsung обяви настолен компютър в нов формат, който наподобява епълския Mac Pro. Моделът ArtPC Pulse има цилиндрична форма с размери, близки до тези на конкурента от Apple.

Samsung ArtPC Pulse е имиджово решение, което придава красота на бюрото и интериора на помещението. За разлика от Mac Pro, компютърът на Samsung идва с висококачествена аудио система Harman Kardon, която заема немалка част от цилиндъра с размери 272х140 мм.

Минималната конфигуация на ArtPC Pulse струва $1200. Срещу тази сума потребителят получава неттоп с 256GB SSD, оперативна памет 8GB, процесор Intel Core i5 от шесто поколение, известен като Skylake, и видеокарта AMD Radeon RX460.

Конфигурация на ArtPC Pulse за $1600 предлага 16GB RAM, процесор Intel Core i7 Skylake, същата видеокарта и SSD с капацитет 1TB. Всички модели на неттопа имат по четири порта USB 3.0, един USB-C, изход HDMI за свързване към монитор, многоформатен четец на карти, гигабитова мрежова карта и безжичен Wi-Fi модул.

Коментари по темата: „Цилиндричен ArtPC Pulse на Samsung конкурира Mac Pro”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Надценката на Самсунг не е висока. Освен това е с доста по – мощен хардуер. Ако се пробваш в момента да си сглобиш подобна конфигурация сам няма да ти излезе много по – евтино, а дизайна в никакъв скучай няма да е толкова елегантен. Единственото, което ме отблъсква е вградения звук… Една качествена аудио карта с опциоонна качествена аудиосистема и слушалки ми се струва далеч по – подходящо. Може и безжични слушалки…
  Видеокарта 200$
  Процесор 500$
  Дъно 350$
  Рам 150$
  1ТБ ССД 550$
  Кутия 100$
  Захранване 100$
  Водно охл. 80$
  ++++====2030$ приблизително, като не слагам май – добрите и скъпи части, без уиндос и вградена аудио система. Не може да става дума за сравнение на надценката на Самсунг и Епъл.

 2. Иван

  Copy/Paste Company named Samsung!

 3. Станислав

  Какво е общото между мак про и това освен високата надценка и г/д формата ?

Коментар