TSMC е готова да пусне 7-нм производство

TSMC ще започне производство на 7-нм чипове през второто тримесечие на 2017 г.

TSMC ще започне производство на 7-нм чипове през второто тримесечие на 2017 г.

TSMC, един от водещите производители на чипове в света, вече е усвоил технологичния процес 7 нанометра, съобщи digitimes.com.

Тайванската компания планира да започне 7-нм производство на чипове през второто тримесечие на 2017 г., според изявление на един от директорите й.

TSMC се надява, че поне 20 производители на мобилни устройства и изчислителни системи ще проявят интерес към новия технологичен процес.

Нещо повече, TSMC в момента разработва 5-нанометрова технология. Очаква се компанията да я въведе в експлоатация през 2019 г. В края на настоящата година пък ще започне производството на 10-нм чипове.

Междувременно, TSMC прогнозира, че приходите й през 2016 г. ще нараснат с 10%, спрямо миналата година.

Коментари по темата: „TSMC е готова да пусне 7-нм производство”

добавете коментар...

  1. twitter

    Последното изречение показва че е реклама на фирмата .

    Явно някоя инвестициона банка има за продаване акции на tmsc.

    Тъпунгерите ще се набълбукат.

  2. Anonymous

    При военните процеса на проивзодство не е критичен. Критични са стабилността, устойчивостта и толерантността към вредни влияния на компонентите и продукта като цяло. Известно е, че при по – тънки процеци на производство, електрониката става значително по – чувствителна на всякакви видове лъчения. Което при радиационна обстановка би могло да я направи практически вредна, а не само неизползваема.

  3. До физик

    Вече има тестови образци на 5-нм чипове, а хората говорят за 3-нм. Проблема е по-скоро в брака, който се получава при серийно производство на хиляди пластини.
    Предполагам и със съществуващото литографско оборудване може да се пусне производство на 5-нм чипове, но вероятно ще са с 95% брак.
    Напълно е възможно вече да има малко серийни 5-нм чипове с военно предназначение, просто защото при военните цената не е от толкова голямо значение.

  4. физик

    Розовите мечти на TMSC – първо го пуснете да го видим пък после тръбете наоколо. Вече се достигат лимитите на технологията. Лично се съмнявам 5нм процес да произведе чипове, които да работят надеждно. Технологията с 7нм е може би лимита преди да започнат да се проявяват значително квантовите ефекти.

  5. Програмист

    голямо браво на фирмата

  6. Пак браво!

    Браво!

Коментар