Саудитска Арабия създава най-големия фонд за ИТ

ИТ бизнесът е привлекателен за инвестиции от Саудитска Арабия

ИТ бизнесът е привлекателен за инвестиции от Саудитска Арабия

Фонд за ИТ инвестиции в размер на 100 милиарда долара създават Саудитска Арабия и японската телекомуникационна компания SoftBank Group, съобщи Ройтерс.

SoftBank е сключила меморандум за разбирателство с Public Investment Fund, правителствен фонд на Саудитска Арабия, който ще вложи в съвместния проект 45 млрд. долара.

Новосъздаденият фонд се очертава да стане най-големият в света за ИТ инвестиции. Водят се преговори за участие в проекта и на други партньори.

Самата SoftBank планира да вложи около $25 млрд. във фонда за технологично развитие, базиран във Великобритания. След 10 години капиталът на фонда ще достигне $100 млрд., с което ще стане най-големият инвестиционен играч на ИТ пазара.

Засега няма яснота дали фондът ще съсредоточи дейността си върху стартъпи или ще инвестира във вече утвърдени ИТ компании. Неотдавна SoftBank сключи сделка за придобиване на британския разработчик на процесори ARM Holdings.

Коментари по темата: „Саудитска Арабия създава най-големия фонд за ИТ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Парите на пещерните салафитски главорези не миришат явно…

  2. араб

    Трай си бе кодировчик, коди си там и не се обаждай много.

  3. Saevar

    аре тея камилари се тикат в ИТ бизнеса … петролчето нали е на привършване и камиларя гледа да инвестира в друго ама най-добре е да си гледат камилите,

    ALTER TABLE camels
    ADD sold date

Коментар