Всяко второ англичанче поддържа онлайн профил

49 процента от децата във Великобритания на възраст между 8 и 17 години имат собствен онлайн профил, а почти половината от тях активно влизат в социални онлайн мрежи, като Bebo и MySpace. В проучването са участвали 5 хиляди възрастни и над 3 хиляди деца.
С все по-нарастващата роля на онлайн социалните мрежи се увеличaват значително и потенциалните заплахи за подрастващите потребители на интернет.
DLink, която е  доставчик на комуникационни решения за образователния сектор, подкрепи инициатива за издаването на наръчник за съвети и добри практики за учители и родители. Ръководството има за цел да предпази децата от потенциалните заплахи в интернет пространството и най-вече да възпита в тях лична отговорност, докато сърфират и учат онлайн. Наръчникът „Сигурни и информирани” засега се разпространява само във Великобритания.
„Като водещ доставчик на мрежови решения за дома и образователните институции, включително и за интернет свързаност, DLink има и отговорност към потребителите – затова подкрепяме подобни инициативи за по-сигурно и отговорно сърфиране в Мрежата”, коментира Андрю Мълхоланд, маркетинг мениджър в DLink Великобритания.
Наръчникът е дело на Ким Томас – журналист на свободна практика, професионалист в сферата на образованието, бизнеса и високите технологии.

Коментар