Nokia N79 идва с функции на мултимедиен компютър

Нов модел Nokia N79 комбинира гъвкав дизайн с напълно функционален мултимедиен компютър. Зад луксозния външен вид се крие сериозно технологичнo ядро, съобщиха от компанията.
Телефонът е снабден с пълна гама мултимедийни функции, сред които интегрирана навигация, музика и FM радио, високоскоростна връзка, търсене в интернет, N-Gage игри и 5-мегапикселова камера с оптика от Carl Zeiss.
Моделът ще бъде пуснат на пазара през четвъртото тримесечие на 2008. Очакваната цена на N79 е 350 евро, преди облагане с данъци. 
“N79 е създаден за тези, които искат атрактивен и мощен телефон в комбинация с широк избор на панели”, каза Юха Коконен, директор за N-серията на Nokia.   
Моделът се предлага с Xpress-On панели в пет десена: светло морско синьо, шоколадово еспресо, маслинено зелено, бяло и коралово червено. Всеки N79 върви с комплект от 3 такива панела.
Съчетанието на снимки, музика и навигация, което предлага Nokia N79, в комбинация с високоскоростен 3.5G HSDPA и Wi-Fi цели да направи още по-лесна връзката с уеб сайтове и блогове и онлайн общуването.  
5-мегапикселовата камера с оптика от Carl Zeiss, Dual LED светкавица и видео светлина прави ясни, контрастни снимки и клипчета, които могат да се променят моментално, без да е необходимо да се свалят на отделен компютър. Снимките също могат да бъдат локализирани.
N79 се предлага с 4GB microSD памет карта, което прави възможно съхраняването на голямо количество файлове с музика, снимки и до 8 часа видеоклипове с качество на DVD, които да могат да бъдат организирани в албуми и да се качват директно на Share on Ovi или др. Плъзгащото капаче допълнително помага за съхранението на висококачествената леща.
Nokia Maps улеснява процеса на разучаване и ориентиране в нова местност чрез достъпа до над 15 милиона локации. Вградената система A-GPS, която осигурява гласова навигация при ходене или шофиране, се предлага с 3-месечната гаранция на Nokia N79.
Допълнението Friendster също ще бъде включено към Nokia N79 посредством услугата WidSets. То ще позволи на потребителите да разглеждат приятелски профили във Friendster, да качват снимки, направени със собственото им устройство, и да отварят собствени и албуми на приятели. Всичко това улеснява комуникацията при липса на компютър наблизо.
Новите потребители могат да се регистрират за Friendster директно през устройството си посредством линк към сайта на портала (m.friendster.com), да създадат акаунт и веднага да се включат в глобалната общност на Friendster.
Различни персонализиращи допълнения могат да се свалят от Nokia Download! store, вече съвместими и с телефоните от N-серията.

Коментар