AMD започва облачно партньорство с Alibaba

GPU технологии AMD Radeon Pro ще се използват в глобалните информационни центрове на Alibaba Cloud

GPU технологии AMD Radeon Pro ще се използват в глобалните информационни центрове на Alibaba Cloud

AMD обяви сътрудничество с Alibaba Cloud за доставка на облачни услуги, базирани на графични процесори Radeon Pro, по време на конференция за изчислителни технологии, организирана от китайския гигант.

GPU технологии AMD Radeon Pro ще се използват в глобалните информационни центрове на Alibaba Cloud. Партньорството между двете компании ще осигури на клиентите по-разнообразни, облачно-базирани решения за графична обработка, коментира Саймън Ху, президент на Alibaba Cloud.

На пазара расте търсенето на базирани на стандарти GPU изчислителни решения, способни да осигурят поглъщащи и интуитивни облачни услуги, каза от своя страна президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су. С възможностите на софтуерния си инженеринг, двете компании ще посрещнат това търсене, допълни тя.

„Съвместната работа с водещи компании като Alibaba Cloud позволяват да се уверим, че инвестициите, които AMD прави във високо-производителни графични и изчислителни продукти за информационни центрове, продълвават да са в крак с нуждите на широкия пазар на облачни решения”, каза още Лиса Су.

На конференцията Ханджоу, Китай, двете компании демонстрираха Single Root входно-изходно виртуализационно решение (SR-IOV) на Alibaba Cloud с AMD Radeon Pro сървърна технология. Това е единствената в света хардуерно-виртуализирана GPU технология, която осигурява гарантирани нива на обслужване и подобрява сигурността за отдалечените работни станции за облачен гейминг, облачни изчислителни среди и VDI реализации (виртуални десктоп инфраструктури).

Коментар