CHUWI LapBook – достъпен ноутбук под управление на Windows 10

CHUWI LapBook предлага комфортен 15,6-инчов екран с резолюция Full HD

CHUWI LapBook предлага комфортен 15,6-инчов екран с резолюция Full HD

Съвременният ноутбук трябва да бъде лек, тънък и да работи дълго време на батерия, наред с ултимативното изискване за висока производителност. Най-ярките представители на тази тенденция се наричат ултрабуци и появата им беше повлияна от епълския MacBook Air.

Със своите характеристики, моделът CHUWI LapBook се доближава в известна степен до определението за ултрабук, като същевременно предлага комфортен 15,6-инчов екран с резолюция Full HD 1080×1020 пиксела. Моделът с атрактивна цена от около $242 в онлайн магазина GearBest.com работи под управление на Windows 10, има размери 37,10×23,97×2,20 см и тежи 1,86 кг.

CHUWI LapBook разчита на чипсет Intel Cherry Trail Z8300 с четириядрен процесор на тактова честота 1,44GHz, с възможност за увеличаване до 1,84GHz, и графична подсистема Intel HD Graphic от осмо поколение. Това е ултранисковолтова платформа, проектирана за максимална енергийна ефективност – с консумация само 2W, като при по-сериозни задачи се задейства турбо режимът, който вдига изчислителната мощ.

CHUWI LapBook стъпна на нисковолтова, енергоефективна платформа Intel Cherry Trail

Със своя дизайн и характеристики, CHUWI LapBook се доближава до определението за ултрабук

Ноутбукът включва 4GB оперативна памет DDR3L – напълно достатъчна за ежедневните приложения като сърфиране в интернет и социални мрежи, работа с офис пакети, развлечения с видео, филми и непретенциозни игри. Постоянната памет е във вид на бърз eMMC сторидж с капацитет 64GB, като за по-големи нужди е предвидена възможност за добавяне на TF карти с капацитет до 128GB.

CHUWI LapBook разполага с всички необходими интерфейси и портове за пълноценна работа. Наред със задължителните Wi-Fi (802.11b/g/n) и Bluetooth 4.0 модули за безжични комуникации, ще откриете още HDMI за свързване към големия ТВ екран за по-комфортно гледане на филми, предна камера 2MP за видеочат и селфи снимки, USB 3.0 и USB2.0 портове, слот за карти памет, микрофон и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки.

CHUWI LapBook е елегантен ноутбук под Windows 10 за работа и развлечение

CHUWI LapBook е елегантен ноутбук под Windows 10 за работа и развлечение

Ноутбукът е оборудван с полимерна литиево-йонна батерия с капацитет 10 000 милиамперчаса, която, според производителя, осигурява до 7-8 часа време в стендбай режим. CHUWI LapBook се предлага в периода до 3 ноември на промоционална цена от  $241,73, като доставката до България оскъпява продукта с $19,88. Комплектът включва самия ноутбук, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

Коментар