Google насърчава с видео миграцията от iPhone към Pixel

Google позиционира фирмените смартфони Pixеl като алтернатива на iPhone

Google позиционира фирмените смартфони Pixеl като алтернатива на iPhone

Google публикува два видеоклипа в YouTube, които представят нагледно процеса на преход от iPhone към новите смартфони на компанията с бранда Pixel.

С подобен ход Google потвърждава намерението си да позиционира Pixеl като алтернатива на iPhone, както стана ясно още при дебюта на фирмения смартфон, и да привлече по този начин част от клиентите на Apple.

Видеоклипът с красноречиво заглавие „Switching from iPhone” показва подготовката за прехвърляне на данни от iPhone на Pixel и Pixel XL. От него потенциалните клиенти на Google ще научат как да копират цялата си важна информация от едното устройство на другото.

След миграцията на данните, Google предлага на потребителите да се запознаят с основните възможности на своите Pixel-и. Видеоклип със заглавие „Getting started” показва работата на цифровия помощник Google Assistant, навигацията и Pixel Launcher. Специално внимание е отделено и на новата версия на магазина за приложения Google Play.

Двата смартфона Google Pixel и Pixel XL бяха представени в началото на октомври, а първата партида устройства вече е разпродадена чрез предварителните поръчки, въпреки високите им цени. Това са първите смартфони на пазара с новата операционна система Android 7.1.

Коментари по темата: „Google насърчава с видео миграцията от iPhone към Pixel”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Аз вече мигрирах!

    Sent from my iPhone

Коментар