Google Assistant работи на всички платформи

Виртуалният асистент Google Assistant може да открива желаните от потребителя филми и след това да поръча билети за тях

Виртуалният асистент Google Assistant може, например, да открива желаните от потребителя филми и след това да поръча билети за тях

Google обяви усъвършенстван виртуален помощник, който за разлика от други подобни приложения, работи на всички платформи. Софтуерът бе представен на конференцията за разработчици Google I/O в Сан Франциско.

По същество, Google Assistant представлява доразвита версия на Google Now. Виртуалният асистент може, например, да открива желаните от потребителя филми и след това да поръча билети за тях.

За разлика от конкурентните услуги, Google Assistant не е обвързан с конкретен смартфон, таблет или друго устройство. Това е мултиплатформена услуга, която работи на всякакви устройства.

Googlе демонстрира как работи виртуалният асистент в дует с ново устройство, наречено Google Home – „умна” аудиоколонка, която наподобява Amazon Echo.

В допълнение, Google Home е съвместимо с месинджъра Allo, както и с новото приложение Duo, което позволява обмен на видеосъобщения, стана ясно още на Google I/O.

Коментари по темата: „Google Assistant работи на всички платформи”

добавете коментар...

  1. now

    Билети за филм
    при че има интернет ?

Коментар