Google подготвя нова смарт колонка

Умна колонка GXCA6 с подобрен дизайн идва да замени Home
(снимка: Google)

Google изглежда e преустановил работата си по оригиналния умен говорител Home, тъй като наскоро маркира продукта като „неналичен” в своя магазин. Този ход подсказа, че компанията е на път да създаде нова умна джаджа.

Федералната комисия за комуникации (FCC) е сертифицирала ново „безжично устройство” на Google, въпреки че много от детайлите за джаджата остават поверителни. Също така на сайта на японски регулатор се появи продукт със съвпадащ номер на модела.

Според различни информации в интернет, Google работи с Nest над интелигентен говорител, който ще замени Home. Устройството се нарича GXCA6 и изглежда с подобрен дизайн спрямо Home Mini/Home Hub, Home Max и Home Hub Max.

Смарт колонката стои изправена и е висока около 21 см. Микро-превключвателят на Google Assistant, жакът за захранване, бутонът за включване и изключване, както и логото на Google са позиционирани отзад.

Не е ясно кога Google ще пусна на пазара новия си продукт. Оригиналният Home въведе гласовия помощник Google Assistant в хола, но близо четири години по-късно очакванията вече са по-големи. GXCA6 е призван да ги посрещне.