Apple излиза от бизнеса с монитори

Единственият монитор на Apple - Thunderbolt Display - се появи на пазара през 2011 г. и беше спрян от продажби през юни тази година

Единственият монитор на Apple – Thunderbolt Display – се появи на пазара през 2011 г. и беше спрян от продажби през юни тази година

Apple прекрати производството на собствени монитори, съобщи The Verge, позовавайки се на изявление на компанията пред сайта.

Според публикацията, Apple е информирала, че излиза от бизнеса със самостоятелно продавани монитори. Повече подробности за решението на компанията не се съобщават.

Първият и единствен монитор на Apple, Thunderbolt Display, се появи на пазара през 2011 г. и беше спрян от продажби през юни тази година. Компанията не разкри причините за отказа от Thunderbolt Display, но се предполага, че такива са остарелите характеристики и високата цена на продукта.

По-рано се появиха информации, че Apple планира да пусне обновен Thunderbolt Display с резолюция 5K, вграден графичен чип и порт USB-C, съвместим с Thunderbolt 3. Очакваше се моделът да дебютира на конференцията за разработчици WWDC 2016 през юни, но това не се случи.

Миналата седмица Apple показа монитори с ултрависока резолюция UltraFine 5K и UltraFine 4K, произведени от LG. В рамките на партньорството с корейския производител, Apple изнася разработката и маркетинга на мониторите, за да освободи инженерен ресурс за по-печеливши продукти.

Коментари по темата: „Apple излиза от бизнеса с монитори”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Доста тежко звучи, но те реално винаги са имали един единствен модел самостоятелен монитор (т.е. не броим iMac, който все пак е all-in-one).

Коментар