Нови сървъри на Dell идват по-бързи и по-икономични

Нови сървъри на Dell идват по-бързи и по-икономични
Моделите PowerEdge 6800/6850 използват двуядрени процесори Xeon
28/08/2006
Dell развива своите четирипроцесорни сървъри чрез енергоспестяващи 64-битови двуядрени процесори Intel Xeon 7100 и софтуер за системно управление. Моделите PowerEdge 6800 и 6850 идват с многократно по-добри работни характеристики и консумират до 40% по-малко мощност, твърдят от компанията.
Тези мощни, базирани на стандарти сървъри, са предназначени за корпоративни приложения като бази данни, консолидиране на сървъри, виртуализация и миграция от скъпи RISC базирани системи. Четирипроцесорните машини PowerEdge могат да бъдат конфигурирани с Xeon-и с 16MB кеш, за да обработват ефективно големите блокове данни, които са типични за базите данни.
Потребителите ще извлекат редица преимущества от скоростите на двуядрените процесори, външната шина на 800MHz и технологията Hyper-Threading, които се предлагат от сървърите PowerEdge 6800 и 6850 за приложения, изискващи интензивна работа на процесора.
За да намали сложността в центровете за данни, Dell предлага софтуера OpenManage IT Assistant 8.0 с интегриран EMC Navisphere. Той дава на потребителите сигурно и лесно за използване уеб базирано средство за наблюдение и управление на хардуера.
Новите PowerEdge 6800 и 6850 се предлагат в страните от EMEA региона (Европа, Средния изток и Африка) на цени, започващи от 4199 евро без ДДС и разходите по доставката.
Потребителите, които ще си купят новите PowerEdge сървъри на Dell, могат да се възползват и от Platinum Plus – най-високото ниво на корпоративна поддръжка на компанията. Тя включва първата в бранша възможност за еталонно тестване на изпълнението на операциите – методология в процес на патентоване, която позволява на потребителите да сравняват редовно стойностите на критичните ИТ характеристики с минали резултати и конфигурирани по подобен начин обкръжения. 

Коментар