Microsoft увеличава даренията за НПО сектора

В следващите 3 години Microsoft ще дари $1 млрд. под формата на облачни услуги на 70 000 организации в обществена полза по света

В следващите 3 години Microsoft ще дари $1 млрд. под формата на облачни услуги на 70 000 организации в обществена полза по света

Microsoft разширява програмата си за безвъзмездна доставка на софтуер на НПО сектора. Всяка организация ще може да използва Microsoft решения на стойност 5 000 щатски долара годишно, съобщиха от компанията.

Дарението дава достъп до пълното портфолио от облачни услуги на компанията включително Office 365, а вече и Azure. Участието в дарителската програма се осъществява през международния партньор – Techsoup.

Microsoft е сред основните дарители на неправителствената организация Techsoup, която оперира в редица държави, включително и България. Базираната в Сан Франциско Techsoup свързва технологични компании с неправителствения сектор чрез платформата си. Дарителската програма подпомага НПО, работещи в обществена полза.

През януари т.г. Microsoft съобщи, че в следващите 3 години ще дари 1 млрд. щатски долара под формата на облачни услуги на 70 000 организации в обществена полза по света. В България за последните 5 години компанията е дарила софтуер и финансиране на 1 082 неправителствени организации на обща стойност 12 млн. щатски долара.

Коментари по темата: „Microsoft увеличава даренията за НПО сектора”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Е по тази логика можеш да кажеш, че всеки софтуер не струва нищо.

  2. Anonymous

    НПО са ръкавицата на неолибералите, но дори и за тях се дарява само нещо, които нищо не струва 🙂

Коментар