Фото-ревю: Бляскавият рицар Honor 8

honor_top
Сексапилна комбинация от метал и стъкло, в която е скрита мощта на съвременен лаптоп – това е Honor 8 – достъпен, но брилянтен смартфон! Той приляга само на ръце с идеална кожа и перфектен маникюр, защото красивият му вид неминуемо приковава погледите. 

01
С двойна камера, поддръжка на две SIM карти, microSD слот, прелестен вид и дълготрайна батерия, Honor 8 категорично оправдава името си („чест”).

frame
Металическа рамка обгръща предния и задния панел от многослойно стъкло така, че очите не могат да се откъснат от фантастичните триизмерни призматични ефекти. Красотата му е неустоима. И на допир е също несравнимо приятен. На човек неволно се иска да го задържи в ръка по-дълго заради коприненото усещане от фината гладка повърхност.

honor_ins
Естествено, това си има своята цена: върху гладки повърхности Honor 8 се хлъзга неудържимо и неуправляемо. Това го прави много „склонен” да бяга по маси и бюра и да пада. Освен това сияйното му стъкло е рай за детектива, тръгнал на лов за пръстови отпечатъци.

thin
С дебелина от 7,5 мм това е един от най-елегантните модели, които могат да попаднат в ръцете ни днес.

rear-cam
12-мегапикселовата двойна задна камера се справя забележително добре и при слаба осветеност. Това е същото фото-„чудо“, което е вградено и в P9. Едната камера от „близнаците“ е цветна, а другата – черно-бяла, което помага за подсилване на ясните контури и бистрите изображения.

front-cam
8-мегапикселовата предна камера прави „меки“ снимки е свързана и с приложения като „огледало“.

scanner
Пръстовият четец си заслужава вниманието: освен за биометрично сканиране, той служи и като бутон, например за направата на снимки. Чрез късо, дълго или двойно натискане с него могат да се правят и други фокуси като пускане на търсачката.

usb-c
Дълготрайната батерия е едно от основните оръжия на този бляскав рицар: той може да изкара целия ден, дори и да е натоварен с десетки приложения. Самото зареждане става бързо чрез зарядно. Не бива да се забравя, че този телефон идва с новия USB интерфейс, USB-C.

emui
Красив и дизайнерски е типичният за Huawei собствен потребителски интерфейс EMUI. Някои го недолюбват, затова присъствието му може да бъде счетено за слабост. Но не може да се отрече, че е… ужасно красив!

cards
Телефонът поддържа две SIM карти, но от тях само една може да е 4G. Алтернативно, това може да е комбинация от една SIM карта и една micro SD карта.

screen
5,2-инчовият екран очарова с цветовете си, а full HD резолюцията му може да се мери с тази на съвременните лаптопи. Отдолу е скрит „цял лаптоп“ – SoC процесор с 8 ядра и 2.3GHz честота, наред с 4 гигабайта RAM и 32GB място за съхранение.
Какво повече да иска човек?!

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар